...

Advanced search

S-a întâmplat întâmplător... din întâmplare.

27-01-2020
...

Ceea ce urmează aici e un suport teoretic pentru cursul de optimism, paharplinism și fler, de la Institutul de Științe Jobice din Chișinău, facultatea de Jobsdiezică.

TheLadders a recoltat câteva cazuri de împlinire profesională în condiții, dacă nu ciudate, atunci cel puțin abătute de la algoritmul standard Nevoie (bani, liniște și lăsare în pace din partea neamurilor, sens, rost, disciplină etc) –> Căutare –> Depunere candidatură –> Interviu –> Job.

Adevărul e că nici eu n-am avut cel mai formal traiect profesional.

Am ajuns la televiziune după ce, un amic cu care eram la sport, a văzut trecând pe alături un regizor de la TV, cu care lucrase anterior. S-au salutat, am zis și eu „bună ziua” – sau „seara”...? – și, din vorbă-n vorbă (vorba a fost că sunt șomer cu grija zilei de mâine), spune tipul că se organizează casting pentru postul de moderator al unei emisiuni matinale. Mi-am zis că mă duc și eu. M-am dus. Am luat postul. Fantastic, nu?

Ei bine, de asta încurajez eu oamenii să meargă la paralele afară. Cine știe cum a doua zi se pomenesc moderatori TV...

Gluma-i glumă, dar, dacă nu eram atunci, acolo, eu, amicul și regizorul care trecea pe acolo anume în acel interval orar, poate că azi îmi căutam și eu vreun loc de muncă pe jobs.diez și trimiteam CV-uri în care scriam că-mi place ceaiul cu Nutella și după depunerea cărora mă miram că nu mă contactează nimeni (încă mai scriu asta în CV, nicio grijă).

Așa cum au fost pentru mine paralelele de lângă Sarkis garanți ai angajării, așa a fost – relatează TheLadders – pentru tipa care și-a lansat propriul brand online, contul de Instagram. Anume acolo a contactat-o persoana care i-a sugerat să o facă.

Jeneva Aaron, de la TheHouseWire.com, povestește cum a devenit designer de interior după ce, fiind la o întrunire, cineva s-a plâns că nu-i place exact jobul respectiv. Jeneva a rugat persoana în cauză să o recomande pe ea pentru același post, atunci când pleacă. Zis, făcut,angajat și, pare-se, vis trăit.

Altcineva a ajuns să lucreze acolo unde își dorea grație unei aplicații pentru întâlniri... mă rog, indirect grație ei... o fi Tinder? Nu se spune. În orice caz, tipa a cunoscut acolo pe cineva, s-au văzut, nu s-au plăcut cine știe ce, au vorbit un pic despre carierele lor, iar băiatul se pare că știa pe cineva care lucra pentru compania la care fata își dorea să lucreze. Băiatul de pe Tinder, sau ce-o fi fost acolo, s-a pomenit un intermediar, spre dezamăgirea sau bucuria sa de a fi util, iar fata s-a ales cu jobul visat.

Fiind însărcinată... de fapt fiind super-însărcinată – era în luna a șaptea și era foarte vizibil deja – și fiindu-i refuzate angajările, Allison Quintanilla Plattsmier a decis să stea acasă și să ofere consultanță online. Asta a tot continuat să facă și după naștere, găsindu-și, în sfârșit, fericirea profesională.

Maggie Unzueta a publicat rețetele culinare ale defunctei sale bunici în 2010, pe blog. A mers, a avut succes și încă mai are – succes tradus în cititori și urmăritori online.

Tu? Cum ai ajuns să faci ceea ce faci?


Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Job Premium