...

Advanced search

Poze și postări care pot să nu dea bine pe timp de Covid

25-05-2020 Diversitate
...

În producția The Matrix, Neo pleacă să-l salveze pe Morpheus, iar operatorul Tank îi spune că asta e sinucidere curată.
Neo se dovedește a fi Alesul și supraviețuiește.

În producția Articolul de Azi, eu scriu despre ce tip de fotografii să nu postezi în Facebook pe timp de carantină și situație excepțională din motiv că te-ar putea compromite, iar operatorul Conștiința îmi spune că asta e sinucidere curată.
Eu nu-s sigur că-s Alesul și nu știu dacă voi supraviețui.

Discutam nu foarte demult, tot aici, despre felul în care comportamentul online poate influența – pozitiv și negativ – starea profesională.

Amploarea acestei influențe crește în momentul apariției unor condiții care impun o reglementare mai strictă a conduitei sociale, cum ar fi epopeea Covidului.

Obediența în raport cu această reglementare este în măsură să determine, cel puțin în mintea altor oameni – a angajatorului, în cazul nostru – gradul tău de responsabilitate.

TheLadders  transmite că postarea pe net a pozelor care trădează ignorarea distanței sociale sau glumele referitoare la infecția cu Covid-19 ar putea să nu facă o impresie prea bună.

În lumina aceleiași logici, să vedem cum ar arăta sfidarea, care ar putea deci să te pună într-o lumină proastă, în raport cu restricțiile și măsurile de precauție impuse de starea de urgență în sănătate publică, anunțată până la 30 iunie:

 • Distanța socială de un metru;
  În consecință, pozele unde atingi, în spații publice, diverse organisme umane, sau stai tare aproape de ele, ar putea să nu dea bine în ochii unui evaluator foarte riguros.
 • Purtarea măștii de protecție în spații închise;
  Încearcă să nu postezi poze unde te afli în troleibuz, fără mască, rânjind malițios spre cineva din grupul de risc sau simulând expresia tâmpă de dinaintea strănutului;
 • Neînchegarea grupurilor mai mari de trei persoane;
  Sunt periculoase deci pozele unde te afli în grupuri mai mari de trei persoane. Într-un gang de câini, într-o comunitate de pisici – poftim. În epicentrul unui stol de hulubi, împrăștiind fărâmituri – nicio problemă.
 • Respectarea normelor sanitare;
  Poți încerca să nu faci – sau dacă faci, să nu postezi – poze în care îți lingi palmele murdare sau te mângâi cu ele pe față. De fapt încearcă să nu lingi absolut nimic din spațiul public.

Așa cum bine a spus cine a spus, nu poți interzice omului să facă ceva, dar contează ca orice acțiune să fie asumată și conștientă, prezumându-se astfel o expunere voluntară la consecințe, oricare ar fi ele.

Consecințe asumate îți urăm, așadar, pentru orice postezi și faci în general.

Jobs.diez fie cu tine și, de rând cu el, orice altă entitate simți că-ți este utilă.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
2
2
1

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online