...

Advanced search

My name is Matinal. Ritual Matinal.

08-04-2020 Diversitate
...

Neața! ...mai mult sau mai puțin...

Uite, admitem, azi deja e târziu, dar de mâine te apuci, nu?

Știi... cumva, undeva și pe alocuri lumea a derapat de pe drumeagul utopiei de carantină. Ziceam inițial că perioada asta s-ar putea dovedi fertilă pentru idei, revelații și explozii de geniu, dar ne uităm pe facebook și vedem cum lumea își iese din minți, se dezgolește progresiv ca să capete atenție, scuipă venin în jur și rezolvă probleme de clasa a patra despre care se spune că-s doar pentru minți ilustre. Nici lectura nu mai e lectură, nici lucrul nu mai e lucru, nici eficiența nu mai e eficiență.

Undeva, deci, s-a dat greș.

Unde? Poate... în însuși felul de a ne începe ziua? Poate exact momentul în care ne trezim sau timpul scurs imediat după ne structurează calitativ ziua?

ThaLadders așa ar sugera.

E tare importnat, carevasăzică, ce facem la începutul zilei și ce activități (nu) întreprindem la scurt timp după căscatul primordial.

TheLadders sugerează să stai un picuț să te gândești ce activitate te predispune la lucru și-ți umple chackrele și orice trebuie să ți se mai umple pentru ca să ai stare bună. Nu vine cu o activitate exactă pe care o recomandă, întrucât asta poate fi diferită de la om la om, dar trece în revistă exersatul fizic, meditatul, scrisul într-un jurnal etc. TheLadders mizează pe puterea ta de a te cunoaște și de a realiza ce te energizează.

Noi însă – precedați totuși de GlamourMagazine, Shape  și BrightSide – venim și cu niște exemple vii (mă rog, majoritatea-s vii) de ritualuri matinale de-ale unora pe care s-ar putea să-i cunoști și chiar să-i admiri (sau nu).

Dimineața, deci:

Jennifer Aniston dă pe gât niște apă caldă cu lămâie, meditează, după care înjghebează un antrenament fizic de zile mari.

Richard Branson se trezește (asta nu-i tot), exersează, își ia micul dejun și, cel mai important – spune el – petrece niște timp cu familia înainte de a se ocupa de business.

Oprah Winfrey meditează, înțepenită pe șezute, timp de 20 de minute.

Julianne Hough săvârșește un ritual al recunoștinței, stând în pat și gândindu-se cu recunoștință la cinci lucruri care, fie s-au întâmplat deja, fie urmează să se producă în acea zi.

Mark Zuckerberg elimină opțiunile (interesant, nu?) și simplifică alegerile, pretinzând că, decât să se complice gândindu-se ce îmbracă într-o zi sau alta, mai bine ia unul dintre cele douăzeci de tricouri gri identice și pornește voios prin viață.

Simon Cowel își înveșmântează tricepșii cu 500 de flotări și merge în saună.

Bill Gates aleargă o oră pe banda rulantă.

Steve Jobs se trezea și, privindu-se în oglindă, se întreba: dacă azi ar fi ultima zi a vieții mele, aș mai face ceea ce fac?.

Partea frumoasă e că toate cele de mai sus sunt compatibile cu regimul de carantină. Bine, poate n-ai saună acasă, ca Simon Cowel, sau bandă rulantă, ca Bill Gates, dar astea-s detalii... realitățile Republicii Moldova te fac să transpiri nu cu mult mai puțin.

Revenim la întrebarea de început. De mâine te apuci, nu?

Ce faci începând de mâine?

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
2
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online