...

Advanced search

Interviul de angajare ONLINE și provocările pe care le aduce

09-11-2020 Interviul de angajare
...

Salut, amice, hai să trecem direct la subiect.

Interviurile de angajare online.

Așadar, interviurile onl... Hei... Alo? Ești? Ei, se-aude? Alo!

Exact. Primul lucru la care trebuie să fii atent atunci când ai un interviu de angajare online este să ai o bună conexiune de internet. Sacrifică-ți datele mobile dacă legătura wi-fi e proastă, nu fi zgârcit la câțiva MB, or altfel destinul se poate zgârci la oportunități. Fii pe loc cu minute bune înainte de interviul propriu-zis și verifică toți parametrii antrenați în proces.

Uite, ca să înțelegi, interviul online nu e o formă de diversificare aleatorie a procesului de recrutare; el e menit să simuleze cât mai fidel interviul real, față-n față, așa că participarea cât mai multor simțuri apropie tot mai mult discuția pe net de cea autentică, din realitate.

Vorbeam, deci, de parametri, nu?
Parametrii vizuali:

  • Camera web DA, trebuie conectată, asta dacă nu cumva până acum ai plecat la interviurile reale cu o perdea în cap și a fost în regulă.
    Angajatorul ARE NEVOIE și TREBUIE să te vadă, să-ți vadă chipul, expresia, mimica, limbajul non-verbal, zâmbetul, entuziasmul sau lipsa lui etc.
    În plus, privește spre cameră atunci când vorbești, ca să fii cât mai aproape de ceea ce ar însemna contact vizual.
  • Luminozitatea: trebuie să ai suficientă lumină pe chip atunci când pornești camera și interviul împreună cu ea. Trebuie să fii vizibil. Enigmatic e bine poate uneori să fii, dar nu aici. Fă-te văzut.
  • Fundalul: ai mare grijă să ai în spate un decor care să evoce o ambianță profesională. Ai putea să ai în spate raftul cu cărți sau mape, sau vreun tablou sau altceva agățabil, cu mesaj neutru (nu portrete de politicieni, nu echipe de fotbal, nu poze de familie înrămate, nu modele dezbrăcate), sau măcar și peretele gol; ideea e să faci ca ceea ce se vede în cameră să aducă a mediu de lucru.

Parametrii auditivi:

  • Microfonul: oi fi fiind tu impecabil, și o binecuvântare pentru orice retină, dar e nevoie să te și auzi. Ai grijă să te auzi, și să te auzi bine.
  • Căștile sau boxele: oricare ar fi dispozitivul prin care auzi ce spune angajatorul, asigură-te că merge bine, or dacă întrebi de vreo trei ori angajatorul „ce??”, s-ar putea să creadă că te eschivezi de la răspuns.

Cum celelalte simțuri nu pot fi implicate în proces (nu poți mirosi, spre exemplu, locul de muncă și nici angajatorul nu poate mirosi împrejurimile tale, și uneori e mai bine așa), asigură-te că cel puțin vizual și auditiv stai bine.

Urmează apoi câteva reguli de conduită generală, amice.

Hai zâmbește, de exemplu.
Olesea Ursu, fondatoarea LeaderHR, ne-a mărturisit că moldovenii noștri stau cam prost la capitolul „zâmbet”. A zâmbi nu înseamnă a fi lingușitor, sub nicio formă, însă ar fi, de exemplu, o expresie a bunăvoinței sau a interesului tău în legătură cu jobul.

Folosește DOAR pronumele de politețe „dumneavoastră” – spune Mihaiela Bocancea, specialistă HR –, fără să treci la per tu, indiferent de cât de jovial e angajatorul, de cât de tânăr e sau de cât de bine vă simțiți în discuție.

Nu aduce în discuție problemele personale – adaugă Mihaiela Bocancea –, chiar dacă ele se află probabil la o bucătărie distanță de tine. Într-un interviu profesional contează DOAR realitatea profesională.

Printre oamenii care au trecut prin experiența interviului online de angajare și de la care am reușit să obținem impresii, părerile sunt împărțite în legătură cu comoditatea acestui mod de interacțiune sau cu nivelul de stres pe care îl implică.

Au fost oameni care au spus că e mai puțin stresant interviul online, adică emoțiile sunt mai mici, dar semnalat a fost și deranjul lipsei emoției autentice, ceea ce indică preferința pentru interacțiunea reală.

Singurul univoc a fost în legătură cu incomoditățile create de carențele tehnologice (microfon, cameră etc), de care, așa cum ziceam mai sus, trebuie să ai grijă înainte de ora stabilită pentru interviu.

Dacă, totuși, ai probleme care fac imposibilă sau cel puțin îngreunează desfășurarea interviului, anunță angajatorul despre asta – mai precizează Olesea Ursu, fondatoarea LeaderHR –, or oamenii înțeleg acest lucru, dacă – subliniem – anunți din timp.

Astea fiind spuse, internet potent îți urăm, amice, și toate bune.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
5
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online