...

Advanced search

„Niciodată n-am să uit cum am fost invitat să aplic la un job datorită unui singur tweet”: interviu cu tânărul plin de idei de la Rockit Academy - Ion Mocan

22-01-2018 Interviuri
...

Valul de digital media ce a cuprins întreaga lume a ajuns în sfârșit și în Moldova, iar el este tânărul de la noi care îl aduce mai aproape de oricine interesat de subiect, într-un format accesibil și captivant.

Să-l cunoaștem pe Ion Mocan – tânărul cu idei din spatele proiectului “Rockit Academy” și din fața camerei acestuia. Pasiunea lui este lumea Internetului, iată de ce și-a propus să ne arate cum putem folosi posibilitățile nelimitate ale tehnologiei în folosul nostru. 

Cu aproape 1000 de urmăritori curioși pe youtube, Ion conduce video blogul “Academiei Rockit” prin care aduce conținut nou pe piața moldavă, despre marketing, skilluri digitale și dezvoltare.

În episoade săptămânale concise, ne transmite lecții de marketing pe scurt, ne spune despre titanii din lumea digitală și cărțile lor recomandate pentru lectură, a aflat secretele vlogg-ingului de la Ruxy, vorbește despre multe aplicații care ne ușurează viața și … vaci violete.

Bine, la modul figurat, dar ca să înțelegeți despre ce este vorba, vizitați canalul său de youtube.

Înainte de a se alătura proiectului Academia Rockit, Ion a coordonat un proiect la compania locală de digital media “Granat”.

Iar până la asta, ultimul an de universitate nu l-a mai făcut la ULIM, ci a fost selectat de către programul american de schimb de experiență UGRAD pentru a învăța în Statele Unite.

Așa a petrecut un an la Tennessee Technological University, unde a explorat nu numai programarea, dar și cursuri de fotografie și scriere creativă, care probabil îi prind bine acum în ceea ce face.

Ne-am propus să-l cunoaștem mai îndeaproape pe Ion și să aflăm istoria lui personală despre drumurile întortocheate ale carierei. Ion ne-a zis următoarele 12 lucruri interesante:

 

#1. Am început să muncesc deoarece eram într-o mini-depresie după ce m-am întors dintr-un schimb de experiență din SUA. Aveam restanțe, perioada de restanțiere s-a sfârșit, nu aveam ce face și m-am gândit că munca mă va ajuta să mă concentrez asupra altor lucruri.

În primăvara 2017 am fost invitat în proiectul Academia Rockit, cu scopul de a crea conținut educațional în limba română pentru adolescenți și tineri. Există foarte mult conținut educațional în engleză, rusă, dar este puțin în română. Echipa Academiei Rockit a văzut această oportunitate. Acum sunt unul din fondatorii proiectului.

#2. De primii bani câștigați am întors niște datorii. Ca un moldovean adevărat.

#3. Primul meu CV era făcut în Europass, înainte ca eu să mă implic în proiecte.

...

#4. Cred că fiecare CV, obligatoriu trebuie conțină proiecte pe care le-ai făcut cu pasiune, indiferent dacă au fost de succes sau au eșuat. În CV-ul meu a jucat un rol important un proiect pe care l-am început în 2013 și a durat exact un an. Se numea Darom.md - un site creat pentru a dărui lucruri oamenilor străini. Proiectul a eșuat, însă atunci când am aplicat la câteva proiecte, el m-a diferențiat de alți aplicanți și am fost ales datorită lui.

#5. Când am fost la primul interviu de angajare am înțeles că nu voi fi acceptat să lucrez la Andy’s Pizza. Nu sunt sigur de ce nu i-am plăcut.

#6. Școala nu a jucat un rol semnificativ pentru obținerea primelor joburi. Mai importantă a fost lectura în timpul liber.

...

#7. Niciodată nu am să uit cum am fost invitat să aplic la job datorită unui singur tweet. I-am adresat lui Artur Gurău întrebarea ”How do you think? What is the fastest growing Moldovan company?”. El a evitat răspunsul și mi-a scris ”Apply to info@granat.md” Astfel am fost invitat la Granat.

#8. Astăzi am jobul pe care îl iubesc fiindcă am în jurul meu oameni care cred că fac/voi face o treabă bună: șeful, colegii și câteodată abonații.

#9. Momentul preferat din timpul orelor de muncă este atunci când citesc comentarii pozitive pe YouTube :)

#10. Primele 3 cuvinte care îmi vin în minte când mă gândesc la jobul meu sunt scrierea episoadelor, cărți, YouTube.

#11. Ieri am fost un procrastinator, astăzi sunt un procrastinator, mâine vreau să fiu o persoană proactivă, mai organizată.

#12. Ion Mocan niciodată nu o să ia credite de consum. Dumbest shit ever. Nu o spun din experiență personală, dar unicul motiv să iei credit trebuie să fie pentru dezvoltare, nu pentru consum.

 

Îi mulțumim lui Ion pentru că ne-a lăsat să-l descoasem și-i urăm multă inspirație și energie să ne aducă în continuare noutăți captivante din lumea digitală!

Pe cine ai mai vrea să-l avem în calitate de invitat la un interviu marca Jobs.diez? Ce tineri merită cunoscuți și te inspiră? Scrie-ne mai jos, iar noi îi vom aduce pe blogul Jobs.diez.md cât ai clipi!

 

Sursa foto: facebook/ionatan.mocan

Un articol de Felicia Crețu

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online