...

Advanced search

Internship Programme la Endava: trei noi oportunități pentru stagiari

02-02-2021 TOP Joburi
...

Trei noi oportunități de instruire au fost lansate în premieră în această ediție de Internship la Endava. Este vorba despre Data Engineer, Performance Test Engineer și Mobile Developer. Aplică la una dintre specialitățile enumerate și dă startul carierei tale chiar în această primăvară. Perioada de aplicare se încheie în 26 februarie 2021.

Data Engineer

Un Data Engineer este persoana responsabilă pentru stocarea, transformarea și prezentarea datelor. Acest rol vine la pachet cu diverse tehnologii și instrumente de manipulare a datelor. Printre sarcinile acestui rol se numără și grija față de procese de rutină care permit datelor să rămână disponibile și accesibile într-un interval de timp rezonabil. Inginerii de date se ocupă de interogarea adecvată și de prezentarea datelor solicitate consumatorului final. Rolul include și rezolvarea problemelor, reglarea performanței, automatizarea și multe altele.

Alexandru, Data Consultant

”Fiind martorii unei expansiuni imense a datelor în ultimele decenii, precum și importanței în continuă creștere a acestora, Data Engineer-ul contribuie direct la valorificarea datelor pentru proprietarii acestora, prin identificarea, prelucrarea și expunerea acestora către consumatorii finali. Inițierea în acest rol cuprinde familiarizarea cu tehnici și instrumente pentru ca ciclul de evoluție a datelor să aibă loc. Aceste cunoștințe îți schimbă percepția și te fac să vezi în niște tabele cu cifre și litere o performanță, un rezultat sau o oportunitate care se cere a fi observată”.

Android/ iOS Developer

Lansarea dispozitivelor mobile cu sisteme de operare moderne – Android/ iOS – a schimbat mult viața cotidiană. La o atingere distanță poți cu ușurință afla prognoza meteo, știrile de azi, recenzii și multe alte funcții pe un singur dispozitiv ce încape în buzunar. Impactul pe care îl au dispozitivele mobile asupra activităților zilnice crește simțitor cu fiecare aplicație nou lansată. În ediția actuală de Internship, vei avea ocazia să înveți de la mentorii Endava principii de programare și ciclurile de viață ale unei aplicații mobile.

Ivan, Discipline Lead la Endava

„Chiar în prima zi, internul va fi înscris într-un program de îmbunătățire și consolidare a cunoștințelor tehnice, de dezvoltare a abilităților soft. În calitate de participant la programul de Internship în Mobile Development, internul va învăța să utilizeze ultimele tehnologii din domeniu și să aplice cunoștințele în practică, activând în proiectele reale ale companiei, cot la cot cu ceilalți specialiști”.

Performance Test Engineer

În programul pregătit pentru Performance Test Engineer, stagiarii vor dobândi cunoștințe și expertiză în testare performanței unei platforme. Vor fi o serie de sesiuni și sarcini practice specifice testării performanței, cele mai populare tehnologii utilizate în fiecare etapă a testării, de la dezvoltarea testelor, configurarea și automatizarea rulării acestora, monitorizarea infrastructurii, depanarea problemelor de performanță și până la crearea rapoartelor de performanță. Cursul mai conține lecții despre teoria testării software, bazate pe ISEB, analiza cerințelor funcționale și nefuncționale, detalierea cazurilor de testare și raportarea unui bug în Jira. De asemenea, stagiarii vor învăța mai multe despre metodologia Agile, precum și importanța și poziționarea testării non-funcționale în ciclul de viață al unui sistem.

Ghennadii, Test Consultant

„Dacă utilizatorul percepe aplicația voastră, ca fiind una lentă, cel mai probabil următorul gând va fi să analizeze competitorii pe piață, care prestează același serviciu, dar mai rapid. La fel cum atleții nu pot câștiga fără un amestec de strategie, atitudine, tactică și viteză, performance engineering necesită o combinație potrivită de abilități tehnice și soft, care sunt acompaniate de experiență”.

La Endava internii au un program de studiere de 3 luni/5 zile pe săptămână/6 ore pe zi, la una dintre următoarele specialități:

Aplications Management: AM Analyst, AM Java Engineer, AM .NET Engineer, DevOps Engineer

Development: Java, .NET, UI, Android, iOS

Testing: Automation, Performance 

Data: Data Engineer

Programul este gratuit, neremunerat. La internship pot aplica studenții de la facultățile cu profil, tinerii absolvenți sau cei înscriși la un program de master. Pot aplica și cei care doresc să-și schimbe profesia și să adopte una din domeniul IT. Este obligatorie cunoașterea limbii engleze.

Toate detaliile pot fi găsite accesând link-ul: bit.ly/InternshipAtEndava.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
1
0
0
Oratorica online