...

Advanced search

Ei! Psssst, niște iarbă verde, ceva? aka Picnic cu Colegii

10-07-2019 Pentru aplicanți
...

                Mi-a plăcut să aflu, acum vreo câțiva ani, pentru prima oară, de existența cuvântului fractal.

               Fractalul e ceva (orice) care e parte componentă a altceva, dar care are proprietăți identice cu ale întregului și se manifestă ca atare, devenind întregul însuși dacă e mărit la scara corespunzătoare.

               Am întâlnit cuvântul într-o carte de-a lui Anthony Peake, unde era vorba despre ochiul uman ca fractal al universului, adică, redus la dimensiunile ochiului, universul ar avea aspectul și forma acestuia din urmă.

               Patronat de această logică, am putut să observ că avem de-a face cu fractali în viața de zi cu zi mai frecvent decât auzim cuvântul în sine.

               O picătură de apă, de exemplu, este un fractal al unei tone de apă. Sub aspectul frustrărilor sau complexelor istorice, fiecare dintre noi, ca individ, este (cel puțin atât cât dă curs pilotului automat), un fractal al poporului întreg.

               Ei bine, în aceeași ordine de idei, felul în care acționăm într-un tip de situație, este un fractal comportamental și atitudinal al felului nostru de a fi în ansamblu. Mănânci întâi carnea, după care hrișca? Ai putea să observi că asta faci și în viață: alegi ce-i mai bun și mai comod din prima, pe moment, neglijând, în mare, perspectivele de durată. Dacă le consumi în cantități egale în intervale egale, tinzi să fii în general mai echilibrat, și așa mai departe.

               Ungureanu, tu ești teafăr la minte? Ce treabă are asta cu picnicul și jobul?

               Stai să vezi!

               Pornind de la premisa că orice lucru ne trădează caracterul, ai putea  (fii atent!) să afli, într-un spațiu informal (fii foarte atent!), adevăratul caracter al colegilor tăi de muncă și felul în care acesta se răsfrânge asupra calității muncii în sine, iar picnicul oferă o paletă foarte ofertantă de dimensiuni pe care ți-ai putea evalua colegii:

  • Îi poți vedea, în primul rând, cum mănâncă, or rapiditatea, lentoarea mâncatului și fluctuațiile ritmului trădează până și temperamentul sexual;
  • Poți să vezi dacă strâng gunoiul sau îl aruncă aiurea, astfel putând înțelege cât de mult contează pentru ei confortul celorlalți;
  • Poți să-i auzi glumind, să-i vezi ascultându-i sau neascultându-i pe ceilalți;
  • În timpul activităților sportive – fie că-i badminton, frisbee, fotbal, orice – poți să-i observi cum reacționează în momentul în care înving (devin persiflanți? Împăciutiori? Aroganți?) sau în momentul în care pierd (pot să se enerveze, pot fi calmi, pot fi indiferenți, etc);
  • Ai ocazia să vezi cât de cooperanți sunt, cât cedează și cât de mult țin să-și impună punctul de vedere atunci când se discută alegerea unei activități (jucăm ceva sau mâncăm sau vorbim și așa mai departe).

               Mai ales în condițiile în care munca de la job se desfășoară într-un spațiu și sub auspiciile unei politici restrictive și nu prea aveți unde vă desfășura în toată splendoarea năravurilor și tabieturilor voastre, picnicul oferă conjuctura perfectă să înțelegi cam cu cine ai de-a face când pleci la muncă. Ai putea astfel înțelege cu cine poți face o echipă vreodată, cu cine ai putea coopera, ce să aștepți din partea unia sau a altuia, ce șanse ai să fii ajutat sau respins în caz că te pomenești la ananghie, cine va sări primul cu acuzații și pasări de vină dacă eșuează vreun proiect și pe cine s-ar putea baza echipa.

               O poți face din pură curiozitate științifică sau din rațiuni profund practice, iar dacă ești resursist uman, atunci, după un picnic zdravăn și grăitor, deciziile în materie de recrutare devin floare de câmp la ureche de măgar flămând slobozit pe imaș.

               Poftă bună și spirit de observație!

 

Iată  cum se odihnesc angajații companiilor de la noi după multă, multă muncă:

...

Work hard, play hard - este sloganul Best4u Development si se potriveste perfect pentru o echipa de oameni tineri, pasionati de programare si dedicati atat job-ului, cat si odihnei active. 
De aceea, BBQ Party, organizat tradițional în fiecare vară de către Best4u este o bună ocazie de a petrece timpul împreuna. Piscină, frigărui, muzică, oameni frumoși și activități interesante - ce poate fi mai frumos pentru o zi de vară răcoroasă departe de zgomotul orașului !? 
Aflați mai multe despre evenimentele Best4u Development pe pagina de Facebook, LinkedIn si Instagram. 
Vezi oferte de job aici
 
...
 
......

 

...

Oratorica Fest  in a nutshell. 
Ne-am distrat, am jucat șah, darts și tenis, am făcut poze în #photobooth, am dansat și am mâncat cei mai buni hamburgeri ever alături de întreg staff-ul Oratorica și familiile lor. 

Vezi ofertele de job aici

...

...

......

 

...

Atât timp cât colegii noștri muncesc zi de zi la proiecte complexe este corect să le oferim șansa să se relaxeze pe măsură. Organizăm aceste evenimente nu ca să satisfacem unele scopuri de business sau ca să creștem productivitatea echipelor noastre, dar din simplu motiv că ne dorim ca oamenii să simtă grija noastră nu doar când cerem de la ei rezultate, dar și atunci când le cerem să se odihnească. Pentru noi orice ocazie ca să aducem oamenii împreună este una specială, în care ne străduim să le oferim experiențe frumoase și timp calitativ petrecut împreună. 
Vezi toate ofertele de job aici

...

...

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online