...

Advanced search

Ea schimbă viața femeilor prin sport și a fondat rețeaua de fitness-studiouri doar pentru ele: cunoaște-o pe Ludmila Grițcu!

25-01-2018 Interviuri
...

Când aplici la un job, ești de multe ori în beznă. Știi ce se cere de la tine, dar nu știi mai nimic despre compania la care aplici. Nu ți-e clar care sunt activitățile ei, cine o conduce și care-i este viziunea.

Pentru că vrem ca deciziile pe care le faci atunci când aplici la joburi să fie informate, am mers în vizită la centrul de fitness Evaśport pentru a afla mai multe detalii din culise. Între timp, aruncă o privire peste postul de administrator de filială care este vacant și la care te îndemnăm să aplici, dar după ce citești acest articol, desigur.  

Astăzi o cunoaștem pe Ludmila Grițcu - fondatoarea și managerul rețelei de fitness-studiouri Evaśport. Din momentul în care ne-am salutat, am văzut în fața mea o femeie elegantă, înaltă, cu o privire plină de determinare și cu o viziune clară în fața ei.

Dacă v-ați gândit că Evaśport este doar un alt loc în Chișinău unde poți face sport, nu este chiar așa. Antrenamentele au loc doar în grup, sunt doar pentru femei și urmăresc ultimele trenduri din domeniul fitnessului.

...

De ce doar pentru femei? Pentru confortul lor, pentru a nu fi complexate de prezența unui bărbat, dar și pentru a acomoda necesitățile femeilor adepte ale unor religii diferite sau ale soților excesiv de protectivi. De asemenea, această compoziție stimulează crearea unei comunități de femei, care împărtășesc liber una cu alta experiențe despre copii, familie, frumusețe sau carieră.

De ce doar activități de grup? În timp ce sălile de forță sunt intimidante, unde toată lumea trage izolat de fiare, Ludmila a decis să abordeze alt concept - cel  al antrenamentelor de grup, care este demonstrat a fi mai motivant, inclusiv și care încurajează socializarea. Ludmila însăși a cercetat aceste efecte psihologice benefice ale antrenamentelor de grup în cadrul licenței pe care a făcut-o în Managementul Fitnessului.

 

Dar cine este până la urmă Ludmila Grițcu?

Cea mai autentică pasionată de sport, în două cuvinte.

...

Și-a început cariera în calitate de antrenor, iar managementul unui club de fitness a fost o evoluție naturală pentru ea. Ceea ce face acum este o materializare reușită a talentelor sale din copilărie, când obișnuia să adune copiii de pe uliță pentru a face exerciții împreună. Acum își adună clientele pentru multă mișcare sănătoasă în sălile din rețeaua Evaśport.

Cât despre experiența profesională, Ludmila este în lumea fitnessului de mai bine de 10 ani buni. În portofoliu său a adunat multe workshopuri și traininguri făcute peste hotare, în țări ca Rusia, România, Italia, și nu doar despre fitness, dar și nutriție. Toate din dorința continuă de autoperfecționare, pe care vrea să o insufle și angajaților ei.

Dedicația și pasiunea Ludmilei pentru sport iese la iveală prin tot ce face. Mi-a povestit că, aflându-se timp de o lună în Canada, a folosit fiecare zi din călătoria sa pentru ... a vizita sălile de sport.  A încercat cam toate antrenamentele de grup disponibile, desigur cu scopul de a învăța și a aduce experiența bună acasă. Ce-a impresionat-o a fost diversitatea armonioasă de vârstă și de sex a grupurilor, un lucru care ar vrea să fie adoptat și în Moldova, dar înțelege că mai este nevoie de timp.

...

Ce găsim la Evaśport?

Găsim o rețea de săli de fitness mai tânără de 2 ani, cu 3 filiale în sectoarele Centru, Ciocana și Buiucani, unde accentul se pune pe calitatea serviciilor. Ludmila ne spune că aproximativ 80% din investițiile companiei sunt direcționate spre calificarea și instruirea personalului, prin traininguri în domeniul fitnessului, nutriției și comunicării.

Găsim antrenoare care sunt un model pentru membrele clubului.

“Arată bine și sportiv, unele sunt mame, dar nu le ghicești anii.”

...

...

Găsim femei de toate vârstele, de la 16 ani în sus. Am aflat de la Ludmila că cea mai “tânără” membră a clubului are 78 de ani, iar antrenamentele au ajutat-o să-și ia viața în mâini după ce a supraviețuit cancerului. Cât de motivant pentru noi toți.

Găsim și o soluție pentru mămicile care vin la antrenamente: își pot lua și copiii cu ele. Pentru picii de la 2 la 6 ani, Evaśport oferă activități educaționale și de dezvoltare organizate de o persoană cu studii pedagogice. Iar pentru cei mai măricei, de la 6 la 14 ani, este SPORT KIDS: activități sportive, pentru dezvoltarea musculaturii, elasticității, echilibrului. Pe scurt, „ceea ce-i trebuie unui copil în creștere”, ne spune Ludmila.  

...

Un alt lucru interesant pe care l-am aflat de la ea este faptul că organizează și o Școală de instruire în fitness, numită Evaśport Academy - Fitness Instruire. Este un program destinat pentru oricine vrea să învețe să devină antrenor de fitness, indiferent de vârstă sau domeniu de activitate. Iar cei care absolvesc cu brio și au o scânteie de entuziasm în ochi, sunt invitați că lucreze pentru Evaśport.

“Am fondat Școala de instuire din necesitate, pentru a selecta și educa viitorii angajați conform principiilor Evaśport”, ne-a mărturisit Ludmila. 

...

Ea ne spune mai multe despre viziunea ei pentru această rețea de fitness-studiouri, pe care încearcă să o transmită și tuturor celor cu care lucrează:

Încercăm să creăm o comunitate de femei fericite prin sport. Asta ar însemna că dacă ești stresată, vino la sport. Dacă nu poți dormi noaptea, vino o săptămână la sport și sigur o să dormi. Dacă te confrunți cu probleme și nu găsești soluții, vino la sport și soluțiile vor veni de la sine, pentru că vei gândi diferit. În viziunea mea, sportul este o soluție pentru foarte multe probleme.”

...

Acum că ai aflat mai multe despre activitățile și viziunea centrului condus de Ludmila Grițcu, te invităm să aplici la postul vacant de administrator la Evaśport. Alătură-te echipei dacă simți că descrierea centrului corespunde cu ceea ce cauți la un loc de muncă. Mult spor!

Urmăriți-ne în continuare, pentru că vom publica curând și partea a doua a vizitei, cu mai multe detalii despre alte poziții vacante, despre ce caută Ludmila să vadă în potențialii angajați și care sunt avantajele de care se bucură cei ce lucrează la Evaśport.

 

Un articol de Felicia Crețu

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online