...

Advanced search

Cursuri universitare ținute de profesioniști din domeniul IT: Pentalog se implică în procesul de studii de la UTM și USM

25-09-2020 TOP Angajatori
...

În anul de studii 2020-2021, Pentalog se implică direct în procesul de studii din cadrul a două universități de top din Republica Moldova.

Prin intermediul parteneriatelor durabile stabilite cu Universitatea Tehnică din Moldova și cu Universitatea de Stat din Moldova, 3 colegi din echipa Pentalog, țin cursuri pentru studenții Facultății de Informatică, Calculatoare și Microelectronică (UTM) și ai Facultății de Fizică și Inginerie (USM) și împărtășesc cu ei cunoștințele și experiența pe care au reușit să o acumuleze pe parcursul carierei lor.

„Dorința și dragostea mea de a fi lector la universitate și de a participa la proiecte educaționale vine din experiența personală că o materie este mai ușor de însușit atunci când o practici. Fiind un profesionist care lucrează în domeniu, consider că pot fi o sursă bună de cunoștințe pentru tinerii care vor să însușească o specialitate atât de dinamică cum este IT-ul.”, afirmă Roman, unul dintre colegii din echipa Pentalog, care predă cursurile de Personal and Professional Development și Etică, Comunicare și Drept la UTM.

...

„Realizarea orelor într-un mod cât mai interactiv, bazat pe exemple, proiecte, scheme și prezentarea activităților care au loc zi de zi într-o companie IT, a motivat studenții să se implice cât mai activ în cadrul cursurilor. Este o experiență absolut uimitoare și unică – să le vezi progresul și să observi cum știu tot mai multe de la o lună la alta.”, completează Vadim, lector al unui curs de OOP la UTM.

...

În contextul Covid-19, mai multe universități din Republica Moldova au optat pentru un format de studii 100% online sau mixt (atât cu prezența în sălile de curs, cât și online).

„În perioada pandemiei, am continuat desfășurarea procesului educațional, chiar dacă acesta a fost transferat complet online. Într-o anumită măsură, acest mod de a învăța este util pentru studenți, pentru că din start, ei obțin experiența valoroasă de a munci la distanță”, menționează Vladimir, profesor în cadrul USM, al cursului de JAVA (Programarea Orientata pe Obiecte).

...

Pentalog susține interacțiunea directă a studenților cu specialiști care activează deja pe piața IT din Republica Moldova, considerând-o un factor-cheie în educarea unor competențe practice și în creșterea șanselor de angajare după absolvirea universității sau chiar pe parcursul anilor de studii, a noilor generații de profesioniști.

 

Dacă vrei să faci parte din echipa Pentalog, vezi aici joburile disponibile:

 

PHP Developer @ Pentalog

Full Stack Developer (PHP + VueJS) @Pentalog

Client Solution Executive - Business Process Outsourcing (BPO) Afternoon shift work (16:00-00:00)

Security Analyst @Pentalog

Java Developer @Pentalog

Scrum Master @ Pentalog

 
 

 

Cât de utilă ți-a fost această informație?
12
0
0
Oratorica online