...

Advanced search

Comercializarea sau transmiterea gratuită a tichetelor de masă se sancționează

01-03-2019 Ce spune Legea
...

Persoanele care vor admite încălcări ale legislației privind tichetele de masă vor fi sancționate conform Codului Contravențional, care prevede în art. 2721 alin. (1) că „se sancționează cu amendă de la 20 la 100 de unități contravenționale pentru comercializarea contra unei sume de bani sau transmiterea cu titlu gratuit altor persoane a tichetelor de masă pe suport de hârtie și/sau electronic”.

Mai exact, comercializarea sau transmiterea cu titlu gratuit de către persoanele fizice altor persoane a tichetelor de masă va fi sancționată cu o amendă de până la cinci mii de lei.

Totodată, unitățile comerciale care vor vinde contra tichetelor de masă produse din tutun, băuturi alcoolice sau alte produse decât cele alimentare stabilite de lege, vor primi amenzi de cel mult 15 mii de lei.

Amenzile vor fi și mai mari în cazul angajatorilor care vor diminua salariile calculate beneficiarilor de tichete de masă, prevăzute în contractele de muncă. Aceștia se vor alege cu amenzi de până la 50 de mii de lei.

Valoarea nominală a unui tichet de masă constituie 45 de lei. Acestea pot fi eliberate atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic.

Job Premium