...

Advanced search

Ce faci când angajatorul nu răspunde? Sondaj + Recomandări ale expertului.

08-12-2020 Pentru aplicanți
...

„Ai ce-i face dacă tace?” – întrebarea de căpătâi pentru articolul de azi.

Am întrebat pe mai mulți oameni CE AR FACE, iar pe expertul în resurse umane CE E DE FĂCUT în cazul în care angajatorul, cel căruia i-ai trimis CV-ul, scrisoarea de intenție, urările de bine și speranțele că veți mai auzi unul de celălalt, tace, te ignoră, nu dă niciun semn.

Merită să insiști? Merită să-i scrii? Merită să îi explici cum evoluează el în ochii tăi, pe măsură ce timpul trece, iar tu nu primești niciun răspuns?

Unii au spus că merită și chiar e recomandat să îți mai faci auzit piuitul cu un email sau ceva, astfel subliniindu-ți interesul și ieșind în evidență, în vreme ce alții au sugerat că ar fi o acțiune nițel disperată.

Majoritatea respondenților au spus că, în cazul unei astfel de situații, ei își caută de treabă și lasă baltă opțiunea, în ideea că un angajator care nu răspunde e neserios și neprofesionist.

Au fost voci (taste) care au sugerat că depinde de faza interacțiunii la care survine tăcerea. Dacă angajatorul nu răspunde la prima etapă de recrutare de exemplu, cea în care trimiți abia pachetul de documente, atunci nu merită să te obosești să cauți atenție, pe când dacă răspunsul întârzie după interviu, atunci un ghiont discret n-ar strica.

Unii se resemnează cu ideea refuzului, subînțelegându-l din tăcere și înghițind frustrarea, pe când alții, într-o izbucnire de orgoliu, se arată dispuși să-i traseze angajatorului diverse direcții de deplasare și să-i inventarieze calitățile umane.

...

 

Fondatoarea Leader-HR, Olesea Ursu, nu s-a dedat prea mult filosofiei și abordărilor conceptual-abstracte atunci când i-am cerut părerea, spunându-ne răspicat:

...Sfatul meu este să insiști dacă îți place de angajator, or niciodată nu știi ce se întâmplă în spatele procesului și poate că într-adevăr e momentul oportun să candidezi pentru un job la compania la care visezi. Ai șanse mai mari, căci piața este limitată. În cazul în care compania la care aplici nu este companie targetată (nu ții morțiș să ajungi la ei și anume la ei), atunci nu ezita să te reorientezi către locuri unde CV-ul tău este apreciat.

Apropo de piață limitată, Olesea Ursu subliniază situația delicată în care se află angajatorii în Republica Moldova, care, din cauza plecării masive a oamenilor peste hotare, nu au un bazin de recrutare prea mare, astfel că tăcerea le-ar fi mai curând defavorabilă lor și nu potențialilor angajați.

Ceea ce a spus specialista în HR, Olesea Ursu, despre cazurile în care insistența este oportună, aduce parcă puțin a ceea ce lumea numește „luptă pentru dragoste”. Dacă îți place, insiști. Dacă simți că merită, insiști.

Dragoste împărtășită și angajator receptiv îți urăm, amice. Și ghete călduroase numaidecât.

Toate bune.

 

Joburi recomandate:

Recruiter

 

Personal Assistant 

 

Specialist Resurse Umane

 

 

Cât de utilă ți-a fost această informație?
5
1
1

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online