...

Advanced search

Așteptarea de după interviul de angajare. Manevre și strategii.

01-12-2020 Interviul de angajare
...

CV? Trimis.
Scrisoare de motivație? Este.
Email? Sigur.
Interviu? O da...
Și acum? Așteptare...

Așteptare, așteptare,
Fără nicio supărare,
Dacă te vei supăra
N-o să ai ce aștepta...

Azi, amice, îți spunem cum aștepți răspunsul angajatorului astfel încât să nu-ți ieși din minți.

  • În primul rând, ca atunci când scrii cuiva pe care-l placi și nu răspunde, mai caută și-n alte părți.
    Caută opțiuni; să le ai, să fie. Opțiunile multiple nu-ți vor permite să fii dependent emoțional de locul acela de unde trebuie să vină un răspuns care așa și nu mai vine;
    Te vei simți mai liber, vei avea o atitudine mai puțin disperată și ceva se va schimba și-n balta ta energetică, vei emana siguranță și vor crește șansele să fii contactat.
  • Nu fi insistent. Nu telefona și nu-i scrie obsesiv angajatorului (observi și aici conexiunea cu situația din relație?), că ai să-l enervezi – nu pentru că-i angajator, ci pentru că-i om. 
  • Dacă ai făcut trimitere la vreo companie, vreo persoană sau vreo altă entitate de al cărei credit de încredere te bucuri și care ar putea fi contactată de către noul angajator, atunci spune-le tuturor că i-ai menționat și că ar putea fi sunați la un moment dat pentru confirmări.
  • Continuă să te informezi în legătură cu compania de la care aștepți răspuns; mai sondează, mai vezi, mai adună impresii, mărturii, ca să fii ferm pe poziție și cât mai convins în decizii.
  • Nnu te grăbi să-ți iei adio de la jobul tău actual doar pentru că ai impresia că ai găsit ceva mai bun. Fă-ți conștiincios treaba mai departe până să fie ceva clar cu jobul râvnit, or altfel riști să pierzi și cioara din mână, și vrabia de pe gard, și orice altă pasăre situată în oricare alt loc.
  • Nu șantaja angajatorul de la care aștepți răspuns; da, firește, nici cu vreo armă îndreptată spre el, dar nici cu ofertele multiple de job pe care le ai sau, mai ales, nu le ai.

Dacă minți în legătură cu cât ești de dorit de alții, riști s-o dai în bară rău de tot dacă angajatorul efectiv verifică dacă e sau nu adevărat că alte companii de resort te vor, lucru deloc greu de făcut.
Dacă într-adevăr ai mai multe oferte, poți să le menționezi, da, însă mai curând fă-o dacă ești întrebat, și nu așa, de dragul laudei de sine care, știi tu, nu miroase a bine.

INFORMAȚIE PREVENTIVĂ:
Dacă, totuși, ai norocul să citești articolul ăsta înainte de a merge la interviu, întreabă angajatorul, înainte să ieși și să pleci din nou în briza metropolei, cum ați face să primești și tu un răspuns cu niște vești, fie ele bune sau rele, și cam în cât timp s-ar putea întâmpla asta. Concretizează modul de comunicare, canalul și timpul necesar. Atunci nu te vei stresa și vei ști la ce să te aștepți sau la ce să nu te mai aștepți, dacă e cazul.
E valabil și pentru interviurile online.

Așteptare ușoară, atât cât există așa ceva.

Toate bune.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
2
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online