...

Advanced search

Al 13-lea salariu. Ce este? Cine îl primește? Cât valorează?

28-12-2020 Pentru aplicanți
...

Departe de a fi ceva mistic precum „a 8-a minune” sau „al 6-lea simț”, al 13-lea salariu – denumire neoficială – este, în primul rând, o exagerare, cel puțin potrivit deciziei Guvernului din noiembrie 2019, decizie care spune că:

  • Al 13-lea salariu are calitate de premiu anual, nu de salariu efectiv;
  • Valoarea lui constituie maximum 50% din salariul de bază, adică poate fi și mai mic de atât;
  • De acest premiu anual beneficiază bugetarii, cu excepția persoanelor cu funcții de demnitate publică și a celor din cabinetul celor din urmă;
  • Banii pentru al 13-lea salariu sunt alocați din bugetul de salarizare.

CU TOATE ASTEA!!!

Al 13-lea salariu era acordat și înainte de noiembrie 2019, și se întâmpla ca valoarea lui să fie cea a unui salariu obișnuit, dacă nu chiar una mai mare.

Încurcate-s căile legislației în vigoare!

Legislația de bază ce reglementează relațiile și procesele din interiorul câmpului muncii, cunoscută și sub sfântul nume de Codul Muncii, spune următorul lucru, în articolele 137 și 138:

Articolul 137. Plăţile de stimulare
1. Angajatorul este în drept să stabilească diferite sisteme de premiere, de adaosuri şi sporuri la salariul de bază, alte plăţi de stimulare după consultarea reprezentanţilor salariaţilor. Sistemele indicate pot fi stabilite şi prin contractul colectiv de muncă.
2. Modul şi condiţiile de aplicare a plăţilor de stimulare şi de compensare în unităţile din sectorul bugetar se stabilesc prin lege şi prin alte acte normative.

Articolul 138. Recompensa în baza rezultatelor activităţii anuale
1. Pe lângă plăţile prevăzute de sistemele de salarizare, pentru salariaţii unităţii se poate stabili o recompensă în baza rezultatelor activităţii anuale din fondul format din beneficiul obţinut de unitate.
2. Regulamentul privind modul de plată a recompensei în baza rezultatelor activităţii anuale se aprobă de către angajator de comun acord cu reprezentanţii salariaţilor.

Având statut de premiu și nu de salariu, al 13-lea salariu se supune deci articolelor de mai sus, ceea ce înseamnă că valoarea sa poate fi stabilită de comun acord cu angajatorul și stipulată în contractul colectiv de muncă.

Cei din sectorul privat ar putea și ei să primească premiul la final de an, dar condiționalul e elementul-cheie. Ar putea; dar nu-i sigur. Aici chiar nu există nicio lege care ar obliga angajatorul în vreun fel.

Cu toată această informație la dispoziție (nu reieșind din ea, că-i greșit spus), putem cel puțin să conchidem astfel:

Vei primi al 13-lea salariu?
Da, dacă ești bugetar, trebuie să-l primești.
Dacă ești în sectorul privat, speră, iar noi te susținem.

Cât va constitui?
Cam cât va decide angajatorul, ne pare rău, asta e.

Cât de încâlcită poate fi legislația?
Foarte încâlcită, dar, din nou, asta e.

Să trăiești, amice, și tu și cardul tău.
Toate bune.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
5
0
1

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online