Căutare avansată

Vrei să pășești cu dreptul în carieră? Este esențial să gândești ca un campion.

08-07-2016 Pentru aplicanți
...

Odată ce îți termini studiile, urmează pasul de angajare. Realitatea este că absolventul tipic nu este încă pregătit pentru a-și alege direcția în carieră și a obține job-ul de prim rang la care visează.

După terminarea studiilor, există acel proces de experimentare, auto-cunoaștere și învățare reală prin care este important să treci. De calitatea acestui proces depinde în mare parte succesul tău la început de carieră.

Există 3 pași fundamentali prin care ar fi bine să treci pentru a-ți găsi drumul în carieră. În  continuare, îți  voi vorbi despre acestea.

Pasul 1: Acceptă cu brațele deschise provocarea

Sunt două greșeli pe care tinerii absolvenți le fac în procesul de angajare. Prima - se așteaptă la o angajare ușoară, din simplu motiv că au terminat o facultate bună, iar atunci cînd aceasta nu se întâmplă, renunță subit.

A doua greșeală este  resemnarea și adoptarea unei gândiri dramatice, venind cu argumentul că procesul de angajare poate fi mult prea greu, ceea ce îi blochează în mod direct să aplice.

Pasul 2: Pătrunde și învață Mergi la cât mai multe interviuri și nu rata nici o oportunitate! Chiar dacă jobul respectiv nu e ceea ce cauți, interviul va fi o experiență relevantă de învățare.

Ideea de bază este următoarea: cînd te afli la început de cale ai nevoie de cât mai multă experiență acumulată. E doar un beneficiu pentru tine să te obișnuiești să interacționezi cu angajatorii. Trebuie să înveți să negociezi și să iei decizii importante pentru cariera ta.

Procesul de angajare pentru absolvenți cere timp și răbdare, însă nu trecerea acestui timp este esențială, ci modalitatea efectivă cum gestionezi acest timp prețios.

Dacă, de exemplu, în această perioadă mergi la 7 interviuri și nici unul nu se finalizează cu angajarea, îți garantez că la al 8-lea vei învăța cum să-ți valorifici potențialul și abilitățile, vei  putea argumenta în două fraze motivația de ce anume tu ai putea fi ales pentru această funcție. Deja vei vorbi mult mai încrezut și nu va mai exista ideea că ar putea fi o problemă în studiile alese sau tu nu ești destul de pregătit. Doar în momentul cînd îți vei cunoaște capacitățile și vei ști cum să gestionezi timpul și cunoștințele, vei obține job-ul mult așteptat.

  Pasul 3: Ieși din capcana lipsei de experiențe

O dilemă clasică pentru absolvenți este : “Cum obțin un job dacă mi se cere experiență, dar am nevoie de un job pentru acea experiență?”

Este un cerc vicios de întrebări ce pot apărea pe parcurs, dar din fericire lanțul acesta poate fi rupt. Iată câteva idei care ajută foarte mult aici: 

►Demonstrează motivația și potențialul tău. Dacă vei convinge un angajator că știi ce-ți dorești, ai încredere în tine, înveți repede și comunici foarte bine, atunci aceste trăsături îți pot deschide multe uși. 

► Adaugă un pas intermediar. Dacă lipsa de experiență te ține pe loc, ia în considerare o perioadă de voluntariat sau un internship din care să înveți, iar apoi revino la căutarea unui job plătit.

Angajarea în calitate de proaspăt absolvent este o provocare. Necesită elaborarea unui plan și a unei abordări strategice, dar nu te panica, nimic nu e imposibil. Sunt multe persoane care își doresc să obțină un job și să fie în cel mai scurt timp avansați, realitatea fiind alta, în final caută motive de a nu continua  . Dacă nu dorești să te alături acestora, gândește ca un campion, ieși în evidență, învață din propriile greșeli și îți vei găsi drumul în carieră!!

Pentru a urmări alte informații ce vă pot fi de ajutor sau ultimele tendințe și joburi de pe piață, dați-ne like la pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/jobs.diez.md/


Admin
Autor: Bujnița Denis

Job Premium