...

Căutare avansată

Vrei să ieși din tipare? Vezi cum arată cele mai creative CV-uri din lume

16-02-2017 Model de CV
...

Atunci când vrei cu tot dinadinsul să fii angajat, găsești metode inedite pentru a-l convinge pe potențialul angajator că ești demn de un loc de muncă bun. Astfel, pe lângă conţinutul unui CV, candidații își manifestă creativitatea și în ceea ce privește aspectul documentului.

Modelul de CV în format Europas nu-i avantajează pe cei creativi, care optează pentru CV-uri care arată ca un poster de film sau seamănă cu profilul de pe o pagină de Facebook. „Dar sunt aceste CV-uri incredibil de creative o pierdere de timp?", se întreabă jurnaliştii de la Business Insider. Subiecţii pot face impresie bună cu un asemenea format sau, dimpotrivă, pot cădea în propriile capcane, deoarece aceste CV-uri le pot ridica probleme atunci când se prezintă la un interviu pentru obţinerea unui loc de muncă.

Jurnaliştii americani cred că „depinde unde se aplică acestea”. „CV-ul dumneavoastră trebuie scris într-un stil adecvat postului pe care vreţi să-l ocupaţi. Este aceeaşi regulă care spune să nu porţi o fustă mini la un interviu. CV-ul trebuie să fie structurat în funcţie de locul de muncă pentru care dai interviul", afirmă Lynn Berger, consilier pe probleme de carieră.

Cum arată cele mai ingenioase CV-uri:

CV1

Sabrina Saccoccio din Canada a trimis acest CV, care respectă formatul unei pagini de Facebook, directorului unui post de radio.

Angajatorul l-a catalogat drept „excepţional” şi l-a postat apoi pe blogul personal în semn de apreciere.

Sabrina a ataşat până şi o pagină cu toate comentariile primite de la prieteni pe „wall” (perete).

CV2

Eric Gandhi şi-a structurat CV-ul sub forma unei pagini obişnuite de Google. Un angajator al companiei IT l-a observat pe LinkedIn şi l-a chemat pe autorul lui la un interviu de angajare.

Gandhi crede că punctele tari ale CV-ului său sunt modul în care a valorificat un design familiar şi concizia informaţiilor.

Ești o persoană creativă? Aici găsești jobul care ți se potrivește

CV3

Acest candidat şi-a împărţit rubricile din CV în funcţie de cele două emisfere cerebrale.

CV4

Greg Dizzia, autorul CV-ului din imagine, a optat pentru un model graphic care poate fi considerat un interviu în sine, prin care candidatul şi-a cuantificat singur valoarea.

Acesta a afirmat că, de cele mai multe ori, a primit un feed-back pozitiv, dar reacţiile vizavi de CV-ul lui au fost mixte.

„Cel mai mult depinde de tipul de angajator pe care-l ai în faţă", le-a spus Dizzia jurnaliştilor. El a primit reacţii mai bune de la persoanele care activau în domeniul creativ decât de la cele care munceau în Resurse Umane.

CV5

Alţii s-au autoevaluat cu steluţe sau au ales un CV de tip pagină de calendar sau copertă de carte.

CV6

Un tânăr şi-a „secretizat” CV-ul. Potenţialul angajator avea acces la el, după scanarea în prealabil a unui cod QR.(n.r.: un cod similar celor de bare pe care le găsiţi imprimate pe toate produsele. Acestea pot stoca un anumit număr de biţi de informaţie).

CV7

„Într-un domeniu creativ, e aproape o regulă să ai un CV creativ", le-a spus jurnaliştilor Rick Mundon, posesorul unui website de specialitate, „Orange Resume", de unde „vânătorii de joburi avantajoase" pot descărca contracost CV-uri cu un design special. CV-ul din imagine e conceput ca o pagină de notiţe.

CV8

Posesorul CV-ului din imagine a ales să se prezinte în faţa potenţialilor angajatori cu o broşură elaborată, scrisă cu fonturi diferite pentru a atrage atenţia asupra aspectelor importante. Subiectul nu a uitat şi de imagini.

CV9

Un alt doritor de un loc de muncă şi-a conceput CV-ul sub forma unei machete de ziar pentru a-i arăta viitorului angajator calităţile sale de grafician (web-designer).

CV10

O aplicantă şi-a ales drept suport de CV materialul textil. Nu au lipsit broderiile şi imprimeurile florale.

Cv11

Deţinătorul acestui CV pare a fi ordonat şi bine orientat în spaţiu, după felul în care a trasat în document.

CV Lego

Credeți că am greșit imaginea? Nu. Acesta este CV-ul lui Kendra Wiig, care a vrut să impresioneze o companie ce lucra la un joc cu tematica LEGO.
Astfel, aceasta a construit o mascotă din piese lego, pe care a pus-o să țină CV-ul propriu zis. Bineînțeles, aceasta a fost angajată.

slide_215758_9269

Acest CV nu mai are nevoie de prezentare și se „vinde" de la sine. Un designer s-a gândit să-și posteze Curriculum Vitae pe tetrapeck-urile de lapte, unde, de obicei, apăreau persoanele dispărute.

Material preluat de pe http://www.gandul.info

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online