ru

Căutare avansată

(VOX) Ce și-ar dori să vadă tinerii într-o ofertă de angajare

16-05-2018 Diversitate
...

 ... Patricia Cobîlcă (Carisma Dent) - Fiind o entuziastă, mi-a plăcut întotdeauna să  avânt în noi proiecte și joburi. De la chelneriță, redactor sau, mai nou, asistentă medicală, am înțeles că orice circumstanță prinde valoare doar dacă ne place ceea ce facem și, mai ales, dacă ne este apreciat efortul. Cred că un angajator ar trebui să motiveze tinerii, nu doar să alerge în goana specialiștilor cu experiență, ar trebui promovată mai mult ideea de internship, în condiția în care avem atât de mulți tineri demotivați, care într-un final ajung să muncească la negru, peste hotarele țării. Un alt factor decisiv pentru mine e atmosfera prietenoasă din colectiv, dar și graficul flexibil de lucru.

... Victor Iațco (Endava) - Aici ar fi mai multe puncte necesare care vin standard legal și multe opționale. În afară de posibilitățile de creștere în carieră, un salariu decent ce corespunde necesităților, și în perspectivă îți permite să-ți faci planuri de viitor. Atunci când cauți un loc de muncă mai vrei ceva: să interacționezi cu niște oameni care, în afară de faptul că lucrează la un proiect comun, mai sunt și interesați de ceea ce fac, iubesc ce fac. O cultură organizațională dezvoltată, oficii luminoase, într-un cuvînt, condiții de lucru și grijă pentru angajați.

... Ludmila Anton (AIESEC) - În opinia mea, într-un anunț de angajare nu aș vrea să fie indicat salariul, ci posibilitățile de dezvoltare. De asemenea, un lucru important este ca descrierea job-ului să fie precisă, pentru un tânăr student care de-abia vine de pe băncile școlii asta contează. Și să nu uităm că un anunț de angajare trebuie să fie scurt și concis, să nu te plictisească citindu-l.

 

... Daniel Gîlcă (Smokehouse) – Pentru mine e important ca într-un anunț de angajare numele companiei să fie bine vizibil. Informație cât mai sinceră și directă (salariul de bază, cât se taxează, bonusuri), TOATE obligațiile angajatului, să nu ajung la lucru să mi se spună că mai am 200 de lucruri în plus de făcut. Descriere scurtă a locului de muncă. Nici un fel de steluțe, adică dacă este un un aspect mai puțin plăcut, el să fie pus clar, nu în subsolul paginii. De asemenea, oferta să arate bine din punct de vedere estetic.

... Laura Filimon (elevă) - E atractiv acel anunț de angajare ce detalizează cerințele și responsabilitățile față de candidat, expunându-le clar și exact, informația despre programul de lucru, asigurarea angajatului și la fel oportunitățile oferite de companie pe parcursul jobului. Indicarea salarizării acordate este centrul de atenție, care, în opinia mea, e printre criteriile principale.

 

... Sergiu Caragea (freelancer) - Problema-i că toți angajatorii se iau după un template parcă găsit undeva online. Eu cred că aș fi mai motivat să văd în anunțul de angajare:
1. Scurt clar și cuprinzător ce se cere de la mine, fără: Comunicare, spirit de echipă. E și logic că toți la un moment dat ajung să fie sociabili și cu spirit de echipă, asta doar îmi fură din atenție și din timp.
2. Despre avantajele oferite de companie: dacă compania investește în cunoștințele angajaților, dacă le oferă cursuri, instruiri. Nimeni nu ar vrea să se angajeze undeva unde să îndeplinească doar muncă de rutină și să i se oprească dezvoltarea profesională odată angajat acolo.
3. Salariul. Odată ce văd ce salariu se oferă, pot să înțeleg dacă o să fac față sau nu. Cred că salariul este cea mai bună selecție în mediul online.


Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Vatimedia banner