Căutare avansată

VOX cu echipa Amdaris: Ce alte beneficii, în afară de salariu motivant, contează cel mai mult la locul de muncă?

16-11-2018 Pentru aplicanți
...

Pentru că beneficiile într-o companie chiar contează, jobs.diez a decis să întrebe angajații „Amdaris” ce alte beneficii, în afară de salariu motivant, sunt importante pentru ei. Iată ce ne-au răspuns:

...Iurie Carcea: Noi avem posibilitatea de a lucra la proiecte în diverse domenii, de a pune în aplicare cunoștințele acumulate pe băncile facultății și să învățăm lucruri noi. Contează foarte mult și comunicarea cu colegii noștri de peste hotare, schimbul de expriență, de opinii, posibilitatea de a exersa o limbă străină. 

Vezi și Ce companii din Moldova oferă beneficii mai atractive decât salariul motivant 

...Natalia Sargarovschi: Dacă ar fi să omitem toate chestiile spuse mai sus, care implică niște cheltuieli, dacă am scoate partea materială, pentru mine cea mai motivantă e evoluția profesională în cadrul companiei. Inițial, excelezi într-un rol obținut la angajare, dar ai toate încurajările să încerci alte specialități, poți să te retragi dacă înțelegi că ți se potrivește altceva mai bine. Ajungi la un moment în care nu mai contează factorul financiar, dar încerci să te cauți - și în cadrul Amdaris există această posibilitate și poți să vii cu inițiative, să-ți realizezi niște idei, niște planuri, poți să te afirmi nu doar ca specialist, da și ca individ. Sau poți să faci alte chestii care nu țin strict de profesia ta – poate ești mai artistic și ai niște idei și, dacă-s benefice pentru dezvoltarea companiei, tu poți să te afirmi și prin asta. La momentul actual, asta contează cel mai mult: nu mai are importanță câtă cafea se oferă și la ce etaj e mai bună sau câte fructe mâncăm pe zi, dar vine un moment în care tu vrei să creezi ceva, să te construiești în alt mod.

Iurie Carcea: Activitatea nu e monotonă – în domeniul IT orice zi e o noua provocare, de aceea este acest interes de a descoperi. Compania oferă oportunitatea să te dezvolți atât tehnic, cât și managerial. 

...Cristina Gupca: Sau poți să vii dintr-un domeniu total diferit și să înveți programarea. Personal, nu am foarte mare experiență în acest domeniu și nu am fost angajată în altă parte, dar simt că aici atmosfera este foarte plăcută, nu-ți este frică să întrebi pe cineva, indiferent că lucrează în echipă cu tine sau la alt etaj. Eu am absolvit facultatea de  biologie și dintr-un domeniu foarte diferit am putut să învăț de la zero, sa finisez internshipul de la Amdaris și sa fiu angajată.

Vezi și Companii din Moldova care oferă beneficii mai atractive decât doar salariu motivant: partea 2

...Taleh Masnicu: Sunt oameni care pun accent pe salariu și atunci e suficient ca o altă companie să-i dea cu câteva unități mai mult ca ei să plece. Eu cred că majoritatea dintre noi nu se bazează pe salariu – eu mi-amintesc că atunci când am fost la interviu, nu am fost foarte bun, dar am avut posibilitatea să mă afirm după ce am fost angajat, ceea ce nu am prea întâlnit în alte companii. Aici mi s-a dat răspunsul aproape imediat și nu i-a deranjat că nu sunt suficient de dezvoltat în domeniu, mi-au oferit încredere.

 

...Olesea Oaserele: Până la o anumită sumă, salariul poate fi e factorul decisiv. În IT cred că s-a ajuns la un nivel unde salariile primite sunt suficiente ca altceva să devină prioritar: să creștem, să ne regăsim, să căutăm alte oportunități. Cred că industria IT a ajuns la nivelul în care oamenii sunt motivați de alte lucruri.

Taleh Masnicu: Referitor la colectiv: când am intrat în companie, nu exista o secție de volei, iar eu îl practic de mult timp deja. O altă colegă de-a mea a venit cu ideea să facem o echipă, pe care am adunat-o rapid și inițial fiecare din noi contribuia financiar, după care am decis să ne adresăm companiei, care a fost foarte deschisă și a decis să ne sponsorizeze. Acum jucăm în fiecare marți și vineri după muncă – foarte mult contează cînd poți să te simți cu însuți. Mie-mi plac și board games și nu am fost cumva restricționat în chestia asta, nimeni nu mi-a interzis să-mi aduc jocurile la birou și chiar avem și un grup cu care jucăm boardgames miercuri după muncă chiar aici, în companie. Pentru noi toți foarte mult contează team-buildingul.

Iurie Carcea: Compania promovează diferite acțiuni ca noi să ne cunoaștem reciproc – devenind din ce în ce mai mari, lucrând la diverse proiecte, nu ne mai cunoaștem atât de bine.  De aceea mereu se organizează activități sportive, teambuilding-uri, cum zicea colegul meu mai devreme. Avem tenis de masă, fotbal de masă, volei, diverse activități în care fiecare se poate regăsi.

Olesea Oaserele: Și tot motivant ar fi și work envirronment-ul: relax rooms, meeting rooms spațioase, frumos decorate – pare un lucru mărunt, dar adaugă mult la atmosfera de lucru.

Taleh Masnicu: Contează și chestia legată de dress-code. Dacă tu nu te simți bine în cămașă, de exemplu, și nu ești obișnuit s-o porți, nu trebuie să-ți fie impusă. Sau să poți adresa întrebări team-leaderului tău fără să te programezi la el, să te sfiezi s-o faci sau să fii refuzat. Și un alt moment care e important și pe care l-am simțit de când lucrez aici e că nu se lasă neobservat efortul pe care-l depui. Dacă depui într-adevăr multă muncă, asta nu se trece cu vederea, tu crești.

...Vasile Carazanu: Apreciez libertatea, faptul că-ți poți organiza modul de lucru într-un mod mai flexibil. Evident, depinde de fiecare cum se poate organiza. Libertatea de exprimare si un grad de birocrație mai scăzut comparativ cu alte companii.

Iurie Carcea: Un aspect important e și că compania participă și organizează tot felul de conferințe IT, training-uri cu speakeri locali și internaționali, în cadrul cărora putem să ne expunem, să ne împărtășim experiența, dar și să descoperim ceva nou.

Olesea Oaserele: Dacă e să vorbim de beneficii care ar fi bine să fie incluse sau sunt deja și merită negociate, ar fi flexible time. De exemplu, să lucrezi șase ore din birou și două de acasă. Să existe și mai multe eventuri – poate chiar să existe cineva mai creativ decât noi, care să fie cu inițiativă, să poată organiza toate evenimentele.

Natalia Sargarovschi: Eu  susțin ce zice colega mea – acum există tendința de a lucra flexibil, să poți lucra prima jumătate de zi de acasă, de exemplu, pentru că îți ia mai mult timp să te pregătești să vii la muncă.

Olesea Oaserele: Ceea ce-mi place e că, chiar dacă avem relax rooms, beneficii ca Playstation 4, nu vezi să stea lumea să se joace acolo sau să lenevească, deși sunt mulți oameni pasionați. Există un echilibru sănătos și se simte că pentru angajați contează în primul rând proiectul la care lucrează – asta se întâmplă când cultura organizațională a companiei e corectă. Atunci când ți se oferă beneficii și ele nu sunt limitate în vreun fel, cred că asta te face mai motivat să-ți coordonezi taskurile mai bine ca să reușești să te organizezi și să profiți de beneficiile oferite.


Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Job Premium