...

Căutare avansată

(video) Mesaj pentru 2018 de la Doru Curoșu și 22 de tineri care inspiră Moldova pe care trebuie să-i cunoști și tu

09-01-2018 Interviuri
...

Trainerul inspirațional - Doru Curoșu – ne-a făcut un cadou de sărbători și i-a adunat pe unii dintre cei mai activi și dedicați tineri ai Moldovei într-un mesaj video destinat nouă tuturor. Ei sunt cei care își fac munca cu multă pasiune și reprezintă prezentul și viitorul luminos al țării noastre.

Printre urările lor pentru anul 2018 auzim: Fiți căutători de fericire!” și „ca viața voastră din realitate să fie la fel de frumoasă cum este pe facebook!” de la Elena Karafizi sau “Citiți, citiți mult!” din partea lui Alexandru Lebedev.

Ce ne transmit toți cei 22 de tineri, vezi în video de mai jos, realizat de Doru în colaborare cu PUMBA Creative Studio:

 

Doru Curoșu este cunoscut ca trainer internațional inspirațional și primul tânăr din Moldova inclus în anul 2016 de revista Forbes în topul tinerilor de succes sub 30 de ani „Forbes 30 under 30” la secțiunea „Politici”. Iar timp de 2 ani a avut o activitate bogată în calitate de președinte al Consiliului Național al Tinerilor de Moldova (CNTM).

L-am întrebat pe Doru ce-l motivează să investească atât de mult în tineri. Ne-a spus că a descoperit potențialul mare pe care-l au aceștia atunci când a avut primele interacțiuni cu voluntariatul, iar din acel moment tinerii din Moldova au devenit motorul entuziasmului și inspirației sale personale. Astfel, și-a propus să demonstreze tuturor că tinerii sunt mai întâi prezentul acestei țări, apoi viitorul ei.

Vezi mai jos cine sunt tinerii din video pe care toți ar trebui să-i cunoaștem și cu ce se remarcă aceștia:

# Violette Basoc – fashion designer și co-fondatoarea brandului de vestimentație cu faimă internațională „Raquette” 

# Alexandru Lebedev - fondator Diez – cel mai popular portal de știri dedicat tinerilor și „Omul Anului 2016” la categoria Presa online

# Cătălin Lungu și Radu Sarbei – vlogeri și fondatorii proiectului viral autohton „zero doi”

# Grigore Fortuna: fondator al PUMBA Creative Studio

# Elena Karafizi – interpretă, supranumită și “Adele a Moldovei”

# Ruxandra Ghimp – vloggeriță și influencer pe rețelele de socializare

# Alex Iordache – unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fotografi din Moldova

# Andriano Marian – dirijor al „Moldovan National Youth Orchestra” care ne schimbă percepția despre muzica clasică

# Gabriel Nebunu – tânăr interpret de muzică populară care a cucerit juriul de la show-ul „Românii au Talent”

# Nadia Bondari – președinte JCI Moldova (Junior Chamber International) – organizația locală parte a  federaţiei mondiale a tinerilor lideri şi antreprenori

# Dragostin Paduraru sau Draggy Smile – showman și fondatorul localului „Barbar”

# Maxim Macovei – jurist la Casa de Avocatură „Efrim Roșca și Asociații” și ex-președinte la ELSA Moldova (Asociaţia Studenţilor Facultăţilor de Drept din Republica Moldova)

# Ion Andronache – fondatorul primului vlog care discută subiecte ale creștinismul oxtodox numit „Ortodoxia”

# Adelina Iucal – designer de interior și antreprenoare

# Vadim Pasnicenco – coordonator de proiecte la Castle Malting Belgium – cea mai veche companie de malțare din Belgia

# Trofim Nadejda – scenaristă și moderatoare

# Dana Muntean – fondatoarea programului de mentorat global pentru viitori studenți peste hotare „Mentor Me”

# Constantin Vlas – cel mai tânăr vicepreședinte de raion (Hâncești) și antreprenor – coordonează proiectul AVAI, care dezvoltă un prototip de mașini adaptate pentru persoane cu dizabilități

# Radu Marian – consultant fundraising la Centrul de Excelență în IT „Tekwill” și bursier ”Chevening” din partea Guvernului Marii Britanii

# Dumitru Vicol – banker, fondator al asociației „Jeunes Moldaves en France” și activist civic

# Alexandrina Robu – Președinta Comisiei pentru Femeile Antreprenoare în cadrul Organizației Tinerilor Antreprenori din Uniunea Europeană - „JEUNE”.

 

Despre ideea din spatele acestui video, Doru a declarat următoarele pentru Jobs.diez:

“Fiecare din noi cunoaștem persoane care zilnic fac o schimbare, care au un talent unic, care ne inspiră să fim noi mai buni. Eu cunosc foarte mulți și m-am gândit să-i unesc pe câțiva într-o inițiativă comună, de aici a apărut și ideea proiectului ”Tineri care Inspiră”. Un proiect care vrea să stimuleze inițiativă, entuziasm și dorința de a fi mai bun, în fiecare zi, așa cum sunt tinerii din video.

Filmul, deși scurt, sper să fie un prim pas către un proiect de durată. Am deja câteva idei cum aș vrea să arate proiectul, urmează s-o discut și cu colegii de la PUMBA Creative Studio și să lansăm ceva frumos în 2018!”

...

Foto: Doru Curoșu cu tinerii de la Colegiul Pedagogic "Alexei Mateevici"

Care sunt planurile lui Doru pentru noul an, cu ce vine să ne inspire și el la rândul său? Ne-a spus că pe lângă multe idei pe care le are pentru activitatea lui de antreprenor, cu siguranță va continua proiectul său “Super Learners Moldova” – o platformă educațională de oportunități și provocări destinată tinerilor, pe care a lansat-o în noiembrie 2017. Aici puteți accesa grupul de oportunități și comunitatea Super Learners Moldova. Nu lasă deoparte nici proiectele sociale și va colinda țara și în 2018 pentru a le vorbi tinerilor din regiuni despre oportunitățile pe care le pot accesa și speră să aibă o contribuție valoroasă mai departe în proiectul MentorMe.

Îi mulțumim lui Doru pentru inspirație, iar pe tine te invităm să o pui în aplicare!

 

Un articol de Felicia Crețu

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online