...

Căutare avansată

Vânzările, producția și alimentația publică – domeniile în care se angajează cei mai mulți tineri

04-01-2019 Date Statistice
...
 Cele mai recente observații ale platformei pentru locuri de muncă jobs.diez.md arată că majoritatea aplicanților optează, la prima angajare, pentru joburi în domenii ca: vânzări, producție, alimentația publică sau, mai pe larg, industria ospitalieră sau HoReCa, servicii externalizate (call-center) sau munci necalificate. 

Vezi și Top-3 motive pentru care să te angajezi în industria HoReCa

La polul opus, printre domeniile cel mai puțin solicitate din Moldova, se numără agricultura (în special în Sud), construcţiile, învăţământul, transportul și depozitarea (în special în mun. Chişinău), administraţia publică și apărarea (în special în Sud și UTA Găgăuzia).

Conform bazei de date a ANOFM pentru 2018, angajatorii din Republica Moldova au declarat 42.436 locuri de muncă vacante. Cele mai importante domenii de activitate în care au fost oferite aproape jumătate din ele sunt din industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata și cu amănuntul și alte activităţi de servicii.

...

Vezi și Ce lucruri bune îți poate oferi un loc de muncă în vânzări

Lipsa experienței este cea mai mare piedică de care spun că se lovesc candidații atunci când caută un loc de muncă. Tinerii au probleme în a identifica job-urile compatibile cu pregătirea și așteptările lor, nu știu unde anume să caute oportunități de muncă, nu au suficientă încredere în ei înșiși, în timp ce alții nu știu cum să-și redacteze CV-ul sau cum să aplice pentru un loc de muncă. Există și aplicanți care spun că nu reușesc să se angajeze pentru că au așteptări salariale prea mari sau nu sunt dispuși să respecte un program fix de lucru. 

Vezi și Ce scrii în CV dacă nu ai experiență de muncă

Piața muncii are multe oferte pentru candidați, iar jobs.diez are grijă să ți le aducă cât mai aproape și să-ți ofere toată informația și susținerea necesară în procesul de angajare.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Oratorica online