ru

Căutare avansată

Un startup moldovenesc revoluționează modul cum găsim și aplicăm la joburi: direct din Messenger și discutând cu un chatbot

07-02-2018 Diversitate
...

Tehnologia evoluează extrem de rapid, iar startupurile moldovenești nu rămân în urmă. Astăzi vă povestim despre GAUS - un startup de la noi, care a reușit să atragă investiții internaționale de 20 000 de euro pentru a construi o platformă inovativă de recrutare.

 

În esență, discuți cu un robot, care după ce analizează ce preferințe ai în legătură cu viitorul tău job și după ce scanează sute de anunțuri de angajare în câteva secunde, îți propune cele mai relevante joburi pe care le-a găsit pentru tine. Iar totul se întâmplă rapid, timp de câteva minute, în Messengerul tău!

Te invităm la un experiment! Accesează www.m.me/gausalgorithm și începe conversația cu chatbotul GAUS, să vezi ce oferte va găsi pentru tine. Noi am încercat și te poți aștepta la întrebări despre ce domeniu te interesează, cât de mare să fie compania, ce apreciezi într-o companie sau ce experieță de lucru ai. Iar totul durează doar câteva minute.

...

Prin urmare, GAUS aduce tehnologia chatboturilor automatizate și a inteligenței artificiale în procesul de recrutare și rezolvă problema timpului irosit pe citit de anunțuri de angajare. La al 18-lea anunț citit, oricum nu mai ții minte toate detaliile anunțurilor precedente și care erau companiile interesante, așa că nu mai știi unde vrei să aplici.

Platforma a fost creată special pentru “millennials”, tinerii născuți după anii 1990, care au nevoie de o abordare conectată, dinamică și rapidă în procesul de căutare a unui job. Ei percep digitalizarea și automatizarea ca ceva firesc, iar pentru că acum informația este primită instant, GAUS și-a propus să transforme găsirea ofertelor de angajare deasemenea într-un proces instant.

Dezvoltatorii platformei sunt Eugeniu Gîrla și Iulian Gulea, ambii cu peste 7 ani experiență în recrutare, training, tehnologii informaționale, și dezvoltare organizațională.

Din punctul lor de vedere, în loc să piardă timpul pe citit anunțuri de angajare care sună toate cam la fel, cei ce-și caută joburi l-ar putea investi mai bine în activități de dezvoltare, care le aduce valoare, cum ar fi cititul unei cărți de specialitate sau studierea unei noi limbi.

...

Utilitatea platformei și inovația pe care o aduce a fost recunoscută și în afara Moldovei, astfel, GAUS este unul dintre doar 10 startupuri ce au fost selectate să participle la programul de accelerare Startup Wise Guys din Riga, ce a durat 3 luni.

Ei au beneficiat de o investiție în valoare de 20,000 de euro, un program intensiv pentru dezvoltarea produsului lor și au avut acces la peste 150 mentori și investitori și alte startupuri de succes din rețea.

 

Le urăm succes băieților și așteptăm noutăți de la GAUS!

Un articol de Felicia Crețu

Vatimedia banner