Căutare avansată

Un judecător american, nevoit să demisioneze din cauza unei glume de 1 aprilie

14-04-2019 Diversitate
...

Un judecător din Texas, care se află în funcție doar de câteva luni, a devenit victima propriei glume de 1 aprilie. O glumă nereușită l-a adus în pragul demisiei.

Judecătorul, specializat în cauze civile, a scris pe Facebook că intenționează să-și înainteze candidatura în instanța supremă a statului. Un astfel de anunț a fost făcut în data de 1 aprilie cu titlu de glumă.

Însă judecătorul nu a luat în calcul faptul că o astfel de intenție, în conformitate cu legislația din Texas, presupune eliberarea automată din funcție.

O astfel de regulă este statuată în Constituția statului: dacă angajatul procuraturii, instanței, trezoreriei sau altor autorități își înaintează candidatura pentru ocuparea unei funcții într-un alt organ, acesta urmează să fie demis de la locul actual de muncă, dacă termenul până la expirarea mandatului este mai mare de un an și o lună.

Soarta glumețului urmează să fie decisă printr-o procedură specială. Situația va fi discutată de instanțele de resort.

Judecătorii americani sunt numiți în funcții în rezultatul alegerilor de către cetățeni. Judecătorul vizat a câștigat alegerile în noiembrie 2018, obținând 55% din voturi.

Sursa: bizlaw.md.

Job Premium