...

Căutare avansată

Tot mai multe locuri de muncă vacante în Moldova: la moment, sunt disponibile circa 10 000 de posturi

15-03-2019 Date Statistice
...

Demult nu mai e o noutate că piața muncii din Republica Moldova se lovește de o criză de resurse umane din ce în ce mai acută. Migrația, salariile mici, mai ales comparativ cu veniturile din țările europene, condițiile precare de muncă din unele domenii, unele politici sociale i-au demotivat pe mulți oameni apți de muncă să nu opteze pentru o carieră în Moldova. Dar să vedem ce spun statisticile.

Conform Monitorului Fiscal și datelor Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe 11 martie, în Moldova erau vacante 9825 de posturi de muncă

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1974 locuri de muncă vacante, constituind doar 20% din numărul total de locuri vacante.

În mod tradițional, cei mai căutați specialiști cu aceste tipuri de instruire sunt în domeniul sănătății (314), transport și comunicații (857), în diferite ramuri ale industriei (3137), Inspectori și Ofițeri (243), economiști și pedagogi/învățători (186).

În același timp, pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 7851 locuri de muncă, ce constituie 80% din numărul totalul locurilor vacante.

Ca de obicei, cei mai solicitați sunt lucrătorii din industria textilă și confecții – 2432, dintre care 1997 sunt pentru cusători.

Companiile de la noi au multe oportunități legate de carieră și așteaptă CV-ul tău, iar jobs.diez are grijă să ți le aducă cât mai aproape și să-ți ofere toată informația și susținerea necesară în procesul de angajare.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online