Căutare avansată

Top-3 motive pentru care să te angajezi în industria HoReCa (hotele, restaurante, cafenele)

18-09-2018 Pentru aplicanți
...

Părerile sunt destul de împărțite în ceea ce privește locurile de muncă din industria HoReCa. Pe de o parte, ai oamenii care fug de ele de teama salariilor mici, a programului încărcat și a clienților dificili, iar pe cealaltă parte ai oamenii care aleargă direct spre ele pentru că știu cât de repede pot învăța, avansa și cât de mult pot câștiga într-un timp foarte scurt. Dar cum arată joburile din industria ospitalității în realitate?

Iată ce joburi disponibile din domeniul ospitalității avem pe jobs.diez.com: de la chelner, bucătari și barista până la manageri de restaurante, diversitatea joburilor arată câte posibilități există de fapt în această industrie. Dar pe lângă varietatea de locuri de muncă, iată ce avantaje am scos în evidență:

1. Nu-ți trebuie experiență

Majoritatea lucrătorilor din industrie se angajează fără să aibă experiență în general, când sunt încă la liceu, facultate sau nu au decis ce domeniu să urmeze. Proprietarii de afaceri din industria asta sunt deschiși la cei fără experiență, pentru că munca presupune chestii practice, care se învață ușor, și rezistență: atât fizică, cât și emoțională. 

2.  Regim flexibil de muncă

De regulă, munca în domeniul ăsta are loc în ture, unde te poți schimba cu colegii, pe care le poți alege după propriul ritm. Nu e nevoie de stai de la 9 la 6 ca la un job obișnuit. Poți chiar să rogi pe cineva să te înlocuiască, după care să-i întorci orele de muncă, și să faci ce ai tu de făcut sau să pleci într-o scurtă călătorie fără să fie nevoie să-ți iei concediu sau să ceri voie. 

3. Bacșișul

Poate, cel mai întemeiat motiv pentru care tinerii aleg industria HoReCa. Bacșișul depinde de localul ales și de sezon, dar și de skillurile tale comunicaționale și operativitate. Dar și aici se observă un pic de inegalitate: fetele primesc mai mult bacșiș, dar depinde, evident, și de cât de bine îți faci munca. De obicei, suma lunară a bacșișului poate depăși salariul, de aceea majoritatea se simt destul de motivați să activeze în industrie. 

Te-am convins să aplici la un job în HoReCa? Vezi aici ce oferte avem pentru tine. Baftă la angajare!


Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Job Premium