Căutare avansată

Top-10 cei mai bogați oameni din lume și care a fost primul lor job

13-03-2019 Diversitate
...

Fiecare din noi a început de undeva, de la joburi mărunte și slab plătite - chiar și cei mai prosperi oameni ai secolului nostru. Află mai jos mai multe despre cum și-au început cariera miliardari ca Jeff Bezos, Bill Gates sau Sergey Brin, conform entrepreneur.com.

Jeff Bezos

Venit net: 131 miliarde dolari

Companie: CEO și fondator al Amazon și Blue Origin

Vârsta: 54

După un job de vară în calitate de bucătar la McDonald’s, Bezos a lucrat într-un start-up din domeniul telecomunicațiilor, Fitel, imediat după facultate. Munca lui era să depisteze erori în coduri, iar după aceea, a fost promovat ca director al serviciului suport clienți. 

Bill Gates

Venit net: 91.3 miliarde dolari

Companie: Co-fondator Microsoft și al Fundației de Caritate Bill și Melinda Gates

Vârsta: 63

 În 1975, când Gates avea 20 de ani, el și-a vândut software-ul, creat în propriul dormitor, pentru o sumă de 3000 de dolari, cu tot cu drepturile de autor, companiei MITS Altair, care a creat primul PC. La scurt timp, el a plecat de la Harvard și a început să lucreze la ceea ce, mai târziu, a devenit Microsoft.

Warren Buffett

Venit net: 80.2 miliarde dolari

Companie: CEO Berkshire Hathaway

Vârsta: 88

Povestea lui e o istorie deja devenită faimoasă: când Buffet era un simplu puști de 11 ani din Omaha, el și-a cumpărat primele acțiuni la bursa de valori. La 16 ani, el avea deja 53 de mii de dolari într-un cont bancar, grație joburilor mărunte pe care le avuse, cum ar fi vânzarea timbrelor poștale sau a mingilor de golf. Un alt job al lui era să livreze în fiecare dimineață ziarele The Washington Post.

Bernard Arnault

Venit net: 68.1 miliarde dolari

Companie: Director executiv la LVMH (cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume)

Vârsta: 69

După absolvirea universității, în 1971, Arnault s-a implicat în afacerea familiei lui. Și-a pus licența de inginer la treabă în cadrul firmei de manufactură a tatălui său, Ferret-Savinel. Cinci azi mai târziu, și-a convins tatăl să lichideze departamentul care ținea de construcții și să investească în industria imobiliară și în cea a turismului. El a schimbat numele companiei în Ferinel și a devenit directorul executiv al acesteia în 1977. 

Amancio Ortega

Venit net: 59.4 miliarde dolari

Companie: Fondator al Inditex Fashion Grup, compania mamă a brandului Zara

Vârsta: 82

Când avea 14 ani, Ortega a abandonat școala pentru a se angaja la un job unde cosea cămăși manual. În 1972, el a muncit împreună cu soția, familia și croitoresele locale pentru a fonda compania numită Confecciones Goa, care vindea halate și lenjerie. În 1975, primul magazin Zara a fost deschis în regiunea sa natală Galicia din Spania. 

Carlos Slim 

Venit net: 56.6 miliarde dolari

Companie: Deține pachetul de control al America Movil, cea mai mare companie de telefonie mobilă din America Latină, alte proprietăți

Vârsta: 78

Slim și-a obținut licența în inginerie și a predat algebra. În anii '60, a lucrat ca comerciant de acțiuni în Mexic, iar la 25 de ani deja avea în conturi 400 000 de dolari, bani suficienți pentru a fonda propria firmă de brokeri, numită Inversora Bursátil.

Mark Zuckerberg

Venit net: 54.7 miliarde dolari

Companie: Co-fondator și CEO Facebook

Vârstă: 34

Succesul fulminant al Facebookului și statutul de milionar de 22 de ani al lui Mark Zuckerberg, devenit miliardar un an mai târziu, e o poveste de succes bine cunoscută în Silicon Valley. Dar Facebook n-a fost primul lui proiect: Zuckerberg și prietenul său din liceu, Adam D’Angelo, viitorul co-fondator al Quora, au creat un player muzical care-ți putea sugera piese, în baza a ceea ce ai ascultat anterior. Ideea a generat un oarecare interes din partea Microsoft, dar cei doi au refuzat oferta de 950 000 de dolari, împărțind costul brevetului.

Larry Page

Venit net: 52.8 miliarde dolari

Companie: Co-fondator la Google

Vârsta: 45

Page l-a întâlnit pe Sergey Brin atunci când ambii erau doctoranzi la Universitatea Stanford. În 1995, cei doi au început să lucreze la proiectul unui motor de căutare, numit BackRub, care avea să devină popularul Google.

Sergey Brin

Venit net: 51.3 miliarde dolari

Compania: Co-fondator la Google

Vârsta: 45

Istoria parteneriatului cu Page și a fondării Google a fost descrisă mai sus, deci nu ne repetăm.

Larry Ellison

Venit net: 50.8 miliarde dolari

Compania: Co-fondator și director tehnic Oracle

Vârsta: 74

Ellison a abandonat Universitatea din Illinois din Urbana-Champaign și Universitatea din Chicago și, în 1966, când avea 22 de ani, a plecat în California, unde s-a angajat la o companie de electronice, numită Ampex. Acolo, unul dintre proiectele lui a fost crearea unei baze de date pentru CIA, pe care o numit-o „Oracle”.


Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Job Premium