...

Căutare avansată

Tehnologie, dulce melodie. HR și trenduri.

26-05-2020 Pentru companii
...

Tot mai smart-circuitați, ne pomenim, treptat, înlocuiți de mașini, ideea fiind întâmpinată pe alocuri cu mult entuziasm. De altfel – am mai discutat aici– un număr tot mai mare de oameni ar opta pentru șefi-robot în defavoarea celor cu emoții reale și neamuri la fel de reale prin diverse instituții.

Înțelegem totuși că am atins un nivel grotesc de ironie în momentul în care resursele umane sunt gestionate de către resursele inumane, iar asta se întâmplă tot mai frecvent și pe arealuri tot mai extinse, având drept dovadă o listă cu instrumente digitale utilizate în HR.

Nu le putem însă nega meritele. Atâta timp cât, din comoditate sau lene, factorul uman nu este substituit acolo unde este strictă nevoie de el, mașina poate face o treabă minunată, accelerând procesele care ar lua, în alte condiții, mult timp și ar scoate mulți oameni la lucru.

Curios, dacă te-ar refuza o mașină, un robot, ar fi mai puțin grav sau mai dureros decât atunci când o face un om?
Ai putea gusta din experiența asta, discutând cu un Chatbot, de exemplu.

Chatbotul pare om fără să fie. El vorbește cu tine, îți trimite mesaje, îți programează interviuri de angajare și partea bună e că, dacă e setat cum trebuie, poate avea chiar o voce plăcută, neplictisită și care să-ți mențină pofta de a lucra la compania din partea căreia chatbotul a răspuns (asta dacă ai avut vreodată realmente pofta asta).

Realitatea virtuală vine și ea în ajutorul recrutorilor, fiind capabilă să simuleze diverse situații în care candidatul poate fi pus astfel încât să-i fie testată capacitatea de a găsi soluții.
Chiar dacă ai mințit în CV, testul realității virtuale te demască - ți-ai pus casca-n cap și te-ai dat de gol dacă nu ești competent.

Spre deosebire de realitatea virtuală, realitatea augmentată nu inventează lumi – transmite HrdConnect –, ci o completează pe cea reală cu detalii și informații, pe sistemul Pokemon Go.
În mediul profesional, realitatea augmentată poate fi folosită, bunăoară, în efectuarea unui tur al companiei care, în loc de sesiunea clasică de inițiere, presupune o promenadă prin sediu, cu ochelari sau cască speciale, punându-ți-se la dispoziție, pe măsură ce te deplasezi, informații și detalii despre lucrurile la care te uiți.

Big Data este un alt sistem utilizat în HR, de data asta pentru colectarea, sortarea, procesarea și analizarea cantităților uriașe de date.
Recrutarea poate fi facilitată prin elaborarea, de exemplu, a unui profil-tip al angajatului prolific, în raport cuc are să fie evaluați candidații la un post sau altul, sugerează AIIM, lucru la care sistemul Big Data se pare că se pricepe.

Internet of Things e o denumire interesantă, nu? Internetul Lucrurilor s-ar traduce, și este acest internet al lucrurilor compus din multitudinea de dispozitive (ceasuri, brățări electronice, telefoane etc) care sunt conectate la internet și care colectează și transmit date despre noi.
Într-o formă puțin mai brută, putem lesne spune că e vorba de instrumente de monitorizare sau chiar de surpaveghere.
În HR, internet of things este utilizat anume pentru evaluarea performanțelor angajaților, a comunicativității și a altor calități relevante.

Tot ce era odinioară futurist, deci, acuma e cât se poate de prezentist...

Inteligența artificială, fie că ia forma robotului, chatbotului și a programelor care analizează date, e o mare și zdravănă mână de ajutor pentru om, dat fiind că facilitează, accelerează și optimizează procese.

În goana spre confort și viață ușoară totuși, poate că e important să știm să ne oprim la timp și să facem uz, din când în când, de un creier, de o emoție, de un gram de intuiție, ca să nu ajungem, într-un trist final, la cuvintele lui tătuca Morpheus,

O zi utilă!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
4
2

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online