...

Căutare avansată

Tatuat și angajat: businessmani și top-manageri cu tatuaje

08-11-2018 Diversitate
...
 
În ultima vreme tatuajul a devenit un megatrend printre tineri, dar și printre cei care au terminat facultatea cu decenii în urmă. Iar mulți din cei cu tatuaje se întreabă ce șanse au să fie angajați într-o companie de top, cu o politică internă bine pusă la punct și relații relativ formale. 
De aceea, jobs.diez a căutat să identifice nu angajați de rând, dar chiar CEO, politicieni sau oameni de afaceri sub costumul de business al cărora se ascund tatuaje. 
 
# De la Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, nu te-ai fi așteptat la un tatuaj, nu? Făcut la 23 de ani, tatuajul de pe umărul politicianului are legătură cu mitologia unei vechi etnii băștinașe, numită Haida, situată pe teritoriul actualei Canade și Alaskăi.
 
...
 
# Vice-președintele „Gazprom”-ului, Alexandr Medvedev, a uimit opinia publică în 2015 când, după victoria echipei de hochei „SKA” Sankt-Petersburg și-a făcut un tatuaj. Cu emblema echipei câștigătoare, care e și favorita sa. 
 
......
 
# Jack Dorsey, fondatorul Twitter, are tatuate litera S, inscripția „0daemon!?”, steaua anarhiei. Dorsey e un tip rock'n'roll în lumea businessului de proporții. Mulți știu de trecutul lui punk și de tatuajele rebele, ascunse sub ținutele office. Fiecare din desenele de pe corpul lui au o semnificație care merge în mitologie, dar care mai și exprimă dezgustul acestuia față de război, capitalism și corporații. 

...

 
# Renzo Rosso, co-fondatorul și proprietarul „Diesel” are pe corp logo-ul propriei companii, propriile inițiale și marca comercială Maison Martin Margiela. Fiind unul din fondatorii culturii jeans, Rezno Rosso e întruchiparea mărcii comerciale pe care a creat-o. La aniversarea de 50 de ani și-a tatuat inițialele numelui său - RR - pe degete și spune că nu se va opri aici. 

Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Vatimedia banner