Căutare avansată

STUDIU: De ce 8 din 10 angajați din Republica Moldova își părăsesc locul de muncă?

16-11-2016 Diversitate
...
Opt din 10 angajați din Republica Moldova decid să-și părăsească locul de muncă, pentru că nu se simt apreciați. La această concluzie au ajuns reprezentanții companiei AXA Management Consulting, în urma realizării unui studiu. Studiul arată că 92% dintre managerii de resurse umane din țară nu valorifică gradul de implicare a resurselor umane în cadrul unei organizații. Conform informațiilor colectate, la întrebarea: De ce angajații companiei pleacă?, angajatorii au primit următoarele răspunsuri:
  • 82% dintre angajați pleacă, pentru că nu se simt apreciați, pentru că nu există un feedback în cadrul organizației, un feedback din partea superiorilor sau există o carență în comunicarea internă;
  • 63% dintre angajați pleacă din cauza beneficiilor nesatisfăcătoare sau din cauza că nu au un salariu motivant;
  • 55% pleacă din cauza managementului companiei. Angajații nu sunt mulțumiți de faptul cum se gestionează compania în care activează. Se știe că cei mai mulți oameni pleacă din cauza șefului;
  • 45% dintre salariați pleacă din cauza lipsei de posibilităților de a crește în cadrul companiei în care activează;
  • 36% pleacă pentru că nu sunt mulțumiți de cultura organizațională a companiei. Angajații pot să nu se simtă parte a companiei sau nu sunt mulțumiți de atmosfera și ambianța la locul său de muncă.
Potrivit specialiștilor, succesul unei companii depinde de oamenii care activează în cadrul companiei respective, de aceea angajatorii trebuie să știe cum să-și motiveze personalul, oferindu-i posibilități de creștere profesională și adoptând o atitudine prietenoasă față de angajații săi. Managerii tind să dea vina pe orice şi pe oricine atunci când apar probleme cu cifra de afaceri. Pierd din vedere astfel esența problemei: oamenii nu părăsesc locurile de muncă, oamenii părăsesc managerii.

Admin
Autor: Bujnița Denis

Job Premium