...

Căutare avansată

Statul va subvenționa 40 mii lei pentru fiecare loc de muncă nou creat. Vezi condițiile și cine este eligibil

20-12-2017 Ce spune Legea
...

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului a fost aprobat Regulamentul privind subvenţionarea creării locurilor de muncă, prin care statul va acorda ajutor financiar nerambursabil în schimbul respectării unor condiții. Condiția principală pentru acest act este crearea locurilor de muncă.


Condițiile specifice sunt următoarele:

# subvenția va fi acordată întreprinderilor din RM, care

# vor asigura creșterea efectivului de salariați de cel puțin 100 de persoane în anul de raportare

# persoanele angajate trebuie să fie bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani şi peste 45 de ani şi femei de toate vârstele

# efectivul de persoane angajate trebuie să fie menținut pe o perioadă de cel puțin trei ani de la ultima tranșă de plată a subvenției, iar

# salariului mediu lunar trebuie menținut la nivel de 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie

# întreprinderea nu va avea restanțe la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

 

Alte criterii de eligibilitate sunt ca entitatea să nu se afle în procedură de insolvabilitate sau reorganizare și să nu dispună de un alt ajutor de stat în proces de recuperare, scrie Monitorul Fiscal.

Creșterea efectivului de salariați se calculează ca diferența dintre numărul de angajați de la finele anului de gestiune (31 decembrie) și numărul de angajați de la finele anului precedent (31 decembrie).

Pentru anul 2018, cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat cu scopul îndeplinirii condițiilor subvenției este de 40 mii de lei şi se va indexa anual în funcție de majorarea salariului mediu pe economie. Pentru municipiile Chișinău și Bălți este stabilit 50% din cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat și destinat subvenției. Mărimea subvenției per beneficiar se calculează ca produsul dintre cuantumul subvenției şi creșterea anuală a efectivului de salariați subiecți ai subvenției la întreprindere.

Autoritatea responsabilă pentru acordarea subvenției va fi Ministerului Finanțelor, care va determina în fiecare an bugetul necesar pentru subvenționare în funcție de cererile aprobate pentru finanțare.

Vedeți aici Regulamentul în care se descrie procedura de depunere a cererilor de subvenţionare dar și lista activităților economice pentru care nu se vor acorda subvenții.


Dacă ți se pare util acest articol, susține-ne cu un Like și distribuie-l și pentru prietenii tăi!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online