...

Căutare avansată

Statistici: Riscuri pe care trebuie să ni le asumăm, dacă suntem angajați.

24-08-2020 Date Statistice
...

Ți s-o fi întâmplat vreodată probabil să te gândești la vreun job și să-ți spui că nu l-ai practica pentru nimic în lume, fără să te poată îndupleca nici banii, nici creșterea, și nici măcar zâmbetul șefului.

Motivul? Pot fi mai multe – fie ți-e pur și simplu detestabilă natura jobului, fie nu corespunde personalității tale, fie pur și simplu te înfiori din cine știe ce rațiuni intuitive.

Dacă totuși, pe lângă considerentele de natură pur emoțională, simți că ar conta și niște date obiective în ecuația luării unei decizii, atunci te invităm să ne înghiți literele mai departe.

Azi avem o listă de joburi a căror periculozitate a fost măsurată pe mai multe paliere, de la riscul de infectare (nu anume cu Covid-19, cu orice) și cel al accidentărilor, până la măsura în care afectează forma fizică.

Din toată lista, am decis să selectăm câteva joburi – cele mai râvnite și cele mai practicate de pe la noi – și să-ți prezentăm evaluarea lor, fiecare parametru învrednicindu-se de un scor de la 0 la 100.

Contabil:
Risc de infectare – 16; Risc de accidentări – 1; Afectare a posturii – 18; Afectare a formei fizice – 77; Risc de probleme musculare și de articulații – 31.

Manager IT:
Risc de infectare – 17; Risc de accidentări – 4; Afectare a posturii – 20; Afectare a formei fizice -80; Risc de probleme musculare și de articulații – 38.

Web developer:
Risc de infectare – 18; Risc de accidentări – 1; Afectare a posturii – 16; Afectare a formei fizice – 82; Risc de probleme musculare și de articulații – 40.

Manager marketing:
Risc de infectare – 20; Risc de accidentări – 4; Afectare a posturii – 21; Afectare a formei fizice – 72; Risc de probleme musculare și de articulații – 31.

Vânzător:
Risc de infectare – 39; Risc de accidentări – 9; Afectare a posturii – 20; Afectare a formei fizice – 24; Risc de probleme musculare și de articulații – 27.

Instructor fitness:
Risc de infectare – 47; Risc de accidentări – 3; Afectare a posturii – 19; Afectare a formei fizice – 18; Risc de probleme musculare și de articulații – 40.

Barista:
Risc de infectare – 37; Risc de accidentări – 18; Afectare a posturii – 23; Afectare a formei fizice – 22; Risc de probleme musculare și de articulații – 36.

Barber:
Risc de infectare – 69; Risc de accidentări – 14; Afectare a posturii – 17; Afectare a formei fizice – 28; Risc de probleme musculare și de articulații – 40.

Sudor:
Risc de infectare – 19; Risc de accidentări – 37; Afectare a posturii – 34; Afectare a formei fizice – 38; Risc de probleme musculare și de articulații – 41.

Lucrător în construcții:
Risc de infectare – 36; Risc de accidentări – 50; Afectare a posturii – 49; Afectare a formei fizice – 15; Risc de probleme musculare și de articulații – 49.

...

...

...

...

Cât de utilă ți-a fost această informație?
1
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online