...

Căutare avansată

Sportul, cel mai apreciat hobby de către angajatori. Cum te ajută să-ți găsești un job mai bun

20-02-2017 Pentru aplicanți
...
Dacă încă nu ți-ai găsit jobul la care visezi, trebuie să-ți faci un abonament la sală. Asta pentru că, dintre toate hobby-urile trecute în CV, sportul este cel mai apreciat de către angajatori, în detrimentul lecturii și al călătoriilor.Hobby-urile pe care le regăsim în CV-uri sunt importante, pentru că transmit recrutorului informaţii cu privire la pasiunile şi interesele candidatului. Este important să treci onest şi să treci lucruri care chiar te pasionează, pentru că astfel de aspecte vor fi chestionate în cadrul interviului şi poţi fi pus în situaţii neplăcute“, a afirmat Dragoş Gheban, managing partner în cadrul Catalyst Solutions, companie care activează în domeniul resurselor umane. De ce totuși practicarea sportului aduce plusvaloare CV-ului tău? Același Dragoș Gheban oferă răspuns la această întrebare: „Candidaţii care fac sport dau dovadă de faptul că sunt mai disciplinaţi, iar un astfel de hobby arată şi faptul că persoana respectivă are o capacitate de concentrare mai mare, precum şi abilitatea de a depune efort pe o periodă mai lungă de timp. Acest lucru îi ajută pe candidaţi să îşi menţină motivaţia optimă pentru o periodă îndelungată, în vederea atingerii obiectivelor”, este de părere managing partnerul.
Dacă vrei o carieră în Audit, optează pentru un job în cadrul companiei KPMG Moldova. Descoperă ce oportunități de angajare îți oferă
De asemenea, poți opta și pentru alte hobby-uri care te pot ajuta în procesul de recrutare:
  • Cânți la un instrument. Fie că ești virtuoz al pianului, fie - al vioarei sau al oricărui instrument muzical, ești perceput de recrutori ca fiind un adevărat profesionist. Hobby-ul muzical cere repetiții și dorința de a fi mereu mai bun, de a atinge noi standarde. Ai skill-uri de bun ascultător și autodisciplină, știi arta unei prezentări publice impecabile și ai abilitatea de a improviza pentru a face față cu brio unor situații neprevăzute. Aceeași atitudine o adopți și în activitatea profesională.
  • Voluntariat. Dacă în timpul liber te dedici benevol unor activități care îți plac și interacționezi cu oamenii, arăți că ești o persoană sociabilă și ai predispoziția de a rezolva probleme. În plus, ai abilități de leadership.
  • Activitățile meditative arată că ești o persoană calmă, care știe cum să jongleze cu situațiile stresante și se concentrează asupra priorităților.
  • Activitățile creative, precum participarea la ateliere de pictură, artizanat sau campaniile de voluntariat, te ajută atunci când aplici pentru un job în domeniul comunicării, al PR-ului sau al marketingului.
O listă interesantă de preocupări în timpul liber contează mult, mai ales dacă ai lipsă de experiență sau calificări care lipsesc. O gamă largă de interese și hobby-uri întotdeauna arată bine, deoarece angajatorul va dori să vadă că potențialul angajat se poate adapta, cu ușurință, în diferite medii.  Material preluat de pe zf.ro
Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online