...

Căutare avansată

Se caută un nou manager pentru „Moldova IT Park”: vezi cine poate candida

02-11-2018 Oportunități
...

Primul parc IT din țară – „Moldova IT Park” caută un nou manager. Concursul a fost anunțat de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Candidații trebuie să aibă experiență de atragere a investițiilor, de activitate în domeniul IT și de promovare a exporturilor.

Responsabilitățile funcției includ funcționarea eficientă a parcului IT și încurajarea comunicării cu clusterele internaționale, care ar putea să își extindă investițiile în Republica Moldova. Vor fi avantajați cei cu experiență de comunicare și conectarea la diverse rețele de interacțiune a investitorilor, oamenilor de afaceri și profesioniștilor din domeniu.

Prin selectarea unui nou manager al Parcului, MEI își propune să atragă în țară investiții străine și companii internaționale din domeniul IT.

Vezi și De ce Parcul IT e una din ele mai bune idei din ultima vreme

Potrivit Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației, administratorul/managerul este desemnat în funcție de către Guvern, la propunerea Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe un termen de cinci ani.

În prezent, „Moldova IT park” numără peste 280 de companii autohtone și străine din domeniul tehnologiei informației, care beneficiază de mai multe facilități. Printre acestea se numără achitarea impozitului unic în mărime de 7% din venitul din vânzări, procedura simplificată de raportare, reducerea la minimum a interacțiunii cu instituțiile statului. Rezidenții parcului IT își pot desfășura activitatea chiar și din afara țării.

Parcul și-a început activitatea la 1 ianuarie 2018, fiind fondat pentru un termen de 10 ani.

Până în prezent, ”Moldova IT Park” a fost administrat de Sergiu Voitovschii.

Sursa: bizlaw.md

Job Premium