...

Căutare avansată

Salariul funcționarilor publici ar putea crește cu 35%!

29-06-2018 Ce spune Legea
...

Salariul de funcție al directorului și cel al directorului adjunct al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal ar putea crește cu peste 2.600 de lei. Majorarea ar putea fi aplicată, de asemenea, și pentru conducerea Consiliului Concurenței. Prevederile se conțin într-un proiect privind modificarea Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar pentru consultări publice.

Astfel, se propune ca salariul de funcție al directorului Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal să crească de la 8.300 de lei până la 11.205 lei, adică cu 2.905 lei. În cazul directorului adjunct, creșterea propusă este de 2.625 de lei, adică de la 7.500 până la 10.125 de lei. O creștere similară ar putea fi aplicată și în cazul președintelui și a vicepreședintelui Consiliului Concurenței, care ar putea avea o remunerare de bază de 11.205 lei și, respectiv, 10.125 de lei. Membrii plenului Consiliului ar putea primi, în schimb, o leafă mai mare cu 2.240 de lei, adică de 8.640 de lei lunar.

Autorii proiectului spun că modificările au fost elaborate pentru a aduce în concordanță mărimea salariilor pentru personalul de conducere al celor două entități cu noile modificări legislative. Astfel, prin Legea nr. 146 din 17 iulie 2014 s-a stabilit că salariile de funcție pentru aceste posturi s-au majorat cu 35 la sută. Totuși, aceste modificări nu au fost făcute la Legea cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar. Prin urmare, chiar dacă funcționarii primesc salarii majorate de mai mult timp, autoritățile au propus doar acum ajustarea normelor prevăzute în diferite acte normative.

Sursa: bizlaw.md.

Job Premium