...

Căutare avansată

Salariul bugetarilor va fi recalculat în fiecare an

16-07-2018 Ce spune Legea
...

Salariul în sectorul bugetar urmează să fie calculat anual, în baza salariului minim pe economie, care va fi stabilit, la fel, anual, în bugetul de stat - cu un astfel de proiect de lege vine Guvernul. Modificările legislative urmează să fie publicate pentru consultări publice, relatează bizlaw.md.

Conform autorităților, trecerea la sistemul unitar de salarizare în sistemul bugetar va reduce numărul de acte normative care stabilesc condițiile de salarizare, la bază fiind o singură lege. Prin urmare, va fi asigurat un sistem de salarizare transparent, echitabil, simplu de calculat și de gestionat, care va remunera performanța angajaților. Actualul cadru legislativ în domeniul salarizării a devenit greoi și netransparent din cauza multiplelor adaosuri și suplimente salariale, se mai menționează în comunicatul de presă al Executivului.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost elaborat de către Ministerul Finanțelor, cu participarea experților locali și internaționali, precum și a specialiștilor din cadrul autorităților și instituțiilor din sectorul bugetar. La baza documentului a fost pus Conceptul privind sistemul unitar de salarizare aprobat în iulie 2017.

Job Premium