...

Căutare avansată

Salariații ar putea fi demiși în perioada concediului medical: Proiectul de lege, propus spre consultări

11-10-2019 Ce spune Legea
...

Ministerul Sănățății, Muncii și Protecției Sociale vrea să opereze modificări la Codul Muncii, astfel încât salariatul să poată fi demis în perioada concediului medical.

Proiectul este propus pentru consultări publice.

Articolul 86 urmează a fi completat astfel: „În cazul în care la data stabilită în ordinul (dispoziţia, decizia, hotărârea) de concediere, salariatul se află în concediu medical, ziua eliberării va fi considerată prima zi de muncă după revenirea din concediu”.

Articolul 63 se completează cu alineat nou (43) cu următorul cuprins: „În cazul în care la data stabilită în actul administrativ de eliberare din funcția publică, raporturile de serviciu cu funcționarul public sunt suspendate în legătură cu boala sau trauma, ziua eliberării va fi considerată prima zi de muncă după reîncadrarea în funcția publică”.

Articolul 64 se completează cu alineatul (3) cu următorul cuprins: „În cazul în care la data stabilită în actul administrativ de destituire din funcția publică, raporturile de serviciu cu funcționarul public sunt suspendate în legătură cu boala sau trauma, ziua destituirii va fi considerată prima zi de muncă după reîncadrarea în funcția publică”.

Sursa: Unimedia

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online