Căutare avansată

S-a inventat fotoliul perfect pentru birou, pe care poți să-l extinzi și să... tragi un pui de somn

08-04-2019 Diversitate
...

Mulți dintre noi simt efectele lipsei de somn din timpul săptămânii de muncă, pe care încercăm să le combatem (inutil, de multe ori) cu nenumărate cești de cafea sau chiar energizante. Pe termen lung, somnul insuficient poate cauza multe neplăceri, iar experții recomandă o pauză scurtă de somn la amiază. Și ca să nu crezi că ăsta e doar un vis frumos al angajaților, pentru că în Finlanda deja s-a introdus somnul de amiază la muncă.

Dr. Sara C. Mednick, expert în domeniul somnului și autoare a studiului „Take a Nap! Change Your Life” spune că o pauză de somn de 20 de minute resetează întregul organism și îmbunătățește productivitatea și concentrarea. Iar dacă încerci să compensezi lipsa de somn din timpul săptămânii cu dormitul în weekend, trebuie să știi că, din păcate, o asemenea practică nu prea te ajută.

Unele companii americane au înțeles și ele beneficiile unui somn de 20-30 de minute la amiază, iar companii ca NASA, Google, Huffington Post, Mercedez-Benz Financial Services, White & Case își încurajează angajații să doarmă în pauza de masă. 

Și, ca somnul de amiază la muncă să fie și mai dulce, compania japoneză Thanko a inventat un fotoliu de birou extensibil - inițial, el arată ca orice alt fotoliu calitativ pentru statul la calculator, dar poate fi transformat rapid într-un pat pentru... somnul de amiază. 

Invenția costă aproximativ 600 de dolari și se vinde dezasamblată, scrie webmdi.com. Deocamdată, producătorul nu are o versiune a site-ului în limba engleză, dar vestea bună e că poți găsi pe Amazon exemplare asemănătoare de fotolii extensibile la același preț. 


Mihaila Patricia
Autor: Patricia Mihailă

Job Premium