...

Căutare avansată

S-a decis: de la 1 decembrie vor fi majorate salariile MEDICILOR

29-11-2018 Ce spune Legea
...

În ședința de ieri, 28 noiembrie 2018, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a decis majorarea salariilor pentru personalul angajat în instituțiile medico-sanitare publice din sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. Astfel, se prevede că salariul medicilor va crește cu 20%, iar al personalului medical – cu 10%, relatează fisc.md.

Majorările se vor aplica începând cu luna decembrie 2018 și de ele vor beneficia peste 48 mii de angajați medicali. Potrivit informațiilor, dacă în prezent medicii de familie cu o vechime în muncă de până la 10 ani au un salariu de funcție de 5210 lei, acesta va crește până la 6510 lei. Totodată, pentru medicii din asistenţa medicală urgentă prespitalicească cu un stagiu similar, salariul de funcție va fi majorat de la 4160 de lei la 5200 de lei. 

Sursele financiare necesare pentru majorarea salariilor de funcție provin din cadrul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2019.
Majorările de salarii propuse nu vor duce la micșorarea cheltuielilor legate de acordarea serviciilor medicale și nu vor afecta calitatea serviciilor medicale prestate.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online