...

Căutare avansată

Râvnești la un loc de muncă prestigios? Vezi prin ce au trecut protagoniștii filmului „Exam” pentru a obține jobul dorit

03-03-2017 Pentru aplicanți
...
Pentru că e weekend, iar weekend-urile nu trebuie să treacă în zadar, Jobs.diez.md îți propune să vizionezi un film misterios despre lupta pentru un loc de muncă prestigios. Este vorba despre filmul „Exam” (sau „Examenul”, în traducere), care, cu siguranță, îți va pune la încercarea rațiunea și te va provoca să dai de capăt acestei istorii enigmatice. candidatFilmul are loc în Regatul Unit al zilelor noastre, dar într-o realitate alternativă. Opt candidați talentați au ajuns la etapa finală de selecție pentru a se alătura unei corporații misterioase și puternice. Aceştia intră într-o cameră şi se aşează în bănci individuale. În fiecare bancă e o hârtie ce conţine cuvântul „candidat” şi un număr de la 1 la 8. Supraveghetorul (Colin Salmon), un reprezentant al companiei numite DATAPREV, le explică faptul că examenul durează 80 de minute și are ca subiect o singură întrebare. El le prezintă trei reguli pe care trebuie să le respecte sau vor fi descalificați:
  • să nu vorbească cu el sau cu paznicii înarmați de la ușă (Chris Carey);
  • să nu-și schimbe lucrările;
  • să nu părăsească încăperea.
Supraveghetorul pornește ceasul și pleacă. Candidații deschid plicurile, doar pentru a găsi că acestea sunt complet goale. După ce confuzia inițială se diminuează, un singur candidat frustrat scrie „Eu cred că ar trebui să mă angajez, deoarece...” și este eliminat cu promptitudine. Restul candidaților, în curând, își dau seama că li se permite să vorbească între ei și sunt de acord să coopereze în scopul de a afla care-i întrebarea: astfel ei putând concura pentru a răspunde la întrebarea respectivă. „Albul”, care este un tip arogant şi nesimţit, sugerează să-şi pună porecle pe baza aspectului fizic: Negrul (Chukwudi Iwuji), Albul (Luke Mably), Maroniul (Jimi Mistry), Blonda (Nathalie Cox), Bruneta (Pollyanna McIntosh) şi Întunecata (Adar Beck), în funcţie de culoarea pielii sau a părului, iar Surdul (John Lloyd Fillingham) este un candidat care nu bagă pe nimeni în seamă. Candidaţii folosesc tot felul de artificii pentru a scoate la suprafaţă întrebarea la care trebuie să răspundă, dar fără vreun succes. Albul preia controlul asupra grupului, dar în realitate unelteşte pentru a-i face pe ceilalţi să fie descalificaţi – în special pe Bruneta şi Surdul. Apoi, îi amăgeşte pe ceilalţi susţinând că ştie răspunsul, dar nu le va spune şi lor. Lucrurile degenerează şi se transformă dintr-o luptă pentru un loc de muncă într-una pentru propriile vieţi. Decât să relatăm în cuvinte firul întâmplărilor, mai bine vedeți trailerul și priviți filmul. Vizionare plăcută!
Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online