Căutare avansată

Pregătește-ți CV-ul! În perioada 1-5 februarie 2017, va fi organizat Târgul locurilor de muncă

18-01-2017 Oportunități
...
Asigură-te că CV-ul îți este bine scris și îmbracă-te de parcă ai merge la un interviu de angajare. Asta pentru că, în perioada 01-05 februarie  2017, între orele 10:00-18:00, va avea loc Târgul locurilor de muncă. Dacă te-ai informat cu privire la tendințele de pe piața forței de muncă și știi deja ce oferă angajatorii pentru candidați ca tine, poți merge cu îndrăzneală la CIE „Moldexpo”, acolo unde Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a municipiului Chișinău, va organiza Târgul locurilor de muncă, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. La târg vor participa agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale cu oportunităţi de carieră atât pentru şomeri, cât și pentru persoane angajate, care doresc să-şi schimbe locul de muncă. În afara faptului că vizitatorii se vor familiariza cu pozițiile vacante din toată republica, aceștia vor putea negocia cu angajatorii jobul potrivit și vor putea beneficia de consultaţii privind legislația muncii.
Vrei să îți începi o carieră în Marketing, Publicitate și PR? Aici găsești mai multe oferte de angajare în acest domeniu 
Vestea bună este că, în aceeași perioadă, va fi organizat și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XI-a, cu genericul „Locuri de muncă din industria prelucrătoare”. Târgul virtual va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md și va întruni companii din industria prelucrătoare, astfel încât persoanele care caută un loc de muncă, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit și de a aplica direct CV-ul pentru acesta. Pentru că echipei Jobs.diez.md îi pasă de succesul tău în carieră, îți propunem câteva recomandări de care să ții cont când vei merge la un Târg de muncă:
  • „Fă-ți temele!” Organizatorii târgurilor de joburi oferă o listă a companiilor participante. Ar fi bine să decizi dinainte ce companii te interesează și să vezi ce poziții disponibile au. Notează-ți pe scurt numele companiilor, fă o mică prezentare a acestora și o listă cu întrebări pe care vrei să le adresezi angajatorilor.
  • Asigură-te că CV-ul tău este bine scris! Printează-ți CV-ul și iacu tine mai multe exemplare pe care să le lași angajatorilor care te interesează.
  • Exersează strângerea de mână! Stabilește contactul vizual cu interlocutorul și folosește un ton hotărât. Prima impresie pe care o faci viitorului angajator este cea mai importantă.
  • Îmbracă-te ca și când te-ai duce la un interviu de angajare! Dacă, ulterior, recrutorul te va chema la adevăratul interviu, își va aminti, cu siguranță, dacă nu erai îmbrăcat adecvat sau că ți-ai pus haine dezordonate și în culori țipătoare.
  • Pregătește-te înainte să începi căutarea! Înainte să începi să te plimbi printre standurile companiilor angajatoare, identifică locațiile celor care te interesează. Alege unul dintre standuri, mai citește o dată notițele pe care ți le-ai făcut de acasă și mergi cu încredere către acesta.
  • Nu uita să iei contactele angajatorului! După ce ai terminat de vorbit cu recrutorul, ia cât mai multe pliante sau orice informații îți oferă acesta despre companie si, mai ales, cartea de vizită cu datele de contact. Chiar dacă i-ai lăsat CV-ul și scrisoarea de intenție printate, revino a doua zi cu un mail în care să spui că ți-a făcut plăcere să discuți cu el/ea la târgul de joburi și nu uita să atașezi, din nou, CV-ul și scrisoarea.

Admin
Autor: Bujnița Denis

Job Premium