ru

Căutare avansată

Polițiștii de la „Fulger” vor primi salarii mai mari. Cu cât vor fi majorate vezi în acest articol

07-09-2017 Follow up
...

Bizlaw informează că efectivul de trupă și corpul de comandă al Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger” a Inspectoratului General de Poliție (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea să beneficieze de o indemnizație lunără în mărime de 2.000 de lei. Potrivit unui proiect prezentat pentru consultări publice de către MAI, angajații Brigăzii ar putea beneficia de salariu majorat de la începutul anului viitor.

Autorii proiectului susțin că motivarea financiară insuficientă a angajaților Brigăzii generează o fluctuație sporită a cadrelor. Pe parcursul anului trecut, din cadrul instituției s-au concediat 115 persoane, 28 s-au transferat în alte subdiviziuni ale IGP, unde activitatea nu presupune un grad de risc atât de sporit. De asemenea, de la începutul anului 2017, s-au concediat 38 de persoane, în cadrul Brigăzii ”Fulger” fiind vacante mai mult de 40 de funcții.

În prezent, persoanele abia angajate la ”Fulger” încasează un salariu lunar de 4.770 lei. Dacă proiectul va fi aprobat, aceștia ar urma să primească cel puțin 6.500 de lei. Anual, pentru implementarea modificărilor respective, va fi necesară alocarea suplimentară a circa 9 milioane de lei.

Articolul integral îl puteți citi pe bizlaw.md

Oratorica early boking
x