...

Căutare avansată

Peste 25 mii de persoane sunt înregistrate oficial în calitate de șomeri. Câți urmează să primească indemnizație?

01-05-2020 Date Statistice
...
În Moldova, 25 548 de persoane sunt înregistrate oficial în calitate de șomeri. Pe parcursul lunii aprilie, 7 720 de persoane s-au înregistrat ca șomeri. Anunțul a fost făcut de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, menționând că 3 788 de persoane urmează să primească indemnizația de șomaj în valoare de 2 775 de lei.

Potrivit agenției, din ziua în care a fost anunțată starea de urgență până pe 29 aprilie, agenția a emis 3 788 de decizii prin care s-a stabilit dreptul de a primi indemnizații de șomaj. Aceste decizii au fost trimise Fondului Național de Asigurări Sociale, care va calcula și plăti indemnizațiile de șomaj.

Reamintim că în conformitate cu decizia Comisiei pentru situații de urgență, în timpul unei situații de urgență, șomerii și cetățenii Moldovei care se întorc din străinătate și sunt șomeri vor putea primi o indemnizație lunară de 2 775 de lei, chiar dacă nu au experiența necesară sau pachetul de acte necesar, așa cum prevede legea.

Pentru a beneficia de ajutor de şomaj, persoanele care nu au statut de şomer urmează să se înregistreze la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa, pentru obţinerea statutului de şomer, conform legislaţiei în vigoare, și solicitarea ajutorului de șomaj.

Persoanele care au statut de șomer dar nu beneficiază de ajutor de şomaj urmează să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa o cerere de solicitare a ajutorului de şomaj în cuantum de 2 775 de lei. Mai multe detalii vedeți aici.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0
Oratorica online