...

Căutare avansată

Pentalog, UTM, AUF și MicroLab – împreună pentru a ajuta sistemul de sănătate în contextul COVID-19

23-07-2020 Diversitate
...

E posibil oare să fii student și să beneficiezi de oportunități, în timpul pandemiei de COVID-19? Și mai mult, să reușești să integrezi mediul academic și mediul business, într-o perioadă de activitate remote?

În cadrul unui apel de proiecte pentru combaterea COVID-19, lansat la nivel international de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), în perioada 10 aprilie – 5 mai, Pentalog s-a alăturat Universitatii Tehnice din Moldova (UTM) în inițiativa construirii unui scaner termic inteligent.

Proiectul, unicul câștigător din Republica Moldova, a ajuns printre cele 92 de proiecte câștigătoare dintre aproximativ 2000 de dosare participante din 76 de țări.

Un proiect pentru sistemul de sănătate în contextul COVID-19

Rezultat al colaborării dintre Pentalog, UTM și Clubul ingineresc Micro Lab, proiectul a avut ca scop dezvoltarea unei soluții cu rezultate imediate, pentru a ajuta sistemul de sănătate să evite atingerea unui nivel critic de saturare prin reducerea riscului de infectare cu COVID-19.

Un scaner termic inteligent pentru a tria accesul persoanelor în spațiile publice

Dispozitivul va măsura temperatura persoanelor la intrările în magazine, farmacii, sedii ale companiilor, universități etc. Datele colectate vor fi centralizate și analizate prin intermediul unui algoritm, în baza căruia se va permite sau se va interzice accesul în aceste spații. Mai mult, persoanele vor fi monitorizate, astfel încât să fie semnalizată orice revenire, mai devreme decât cele 14 zile de autoizolare recomandate, acolo unde va fi cazul.

Mai mult decât o cofinanțare – implementarea de măsuri directe în contextul COVID-19

Echipa de dezvoltare a proiectului este constituită din mentori din cadrul Pentalog și dintr-un grup de studenți, absolvenți ai anului 3, de la Filiera Informatică Francofonă a UTM, beneficiari ai unei formări francofone cu prezență sporită în întreprindere.

Pentru Pentalog, acest proiect a însemnat șansa de a contribui direct la soluționarea crizei sanitare provocate de COVID-19 și ocazia de a transmite valorile promovate și susținute de întreaga companie.

Parteneriatul dintre Pentalog și UTM – oportunități noi pentru studenți

Inițiată în 2018, prima formare universitară în limba franceză cu prezență sporită în companii, este, la fel, rezultatul unui apel de proiecte lansat de către AUF.

Implementat împreună cu ATIC și IUT Rouen, acest proiect le oferă studenților, de la Filiera Informatică Francofonă, oportunitatea de a beneficia atât de bunele practici din industrie, cât și de cele din mediul academic francez.

Ai vrea să faci cunoștință cu echipa Pentalog și să afli mai multe despre cum e să te lansezi în carieră alături de noi? Rămânem aproape de tine, atât pe Facebook, LinkedIn, cât și pe site-ul nostru www.pentalog.com.     

 

PHP Developer at „Pentalog”

Full Stack Developer (PHP + VueJS) @Pentalog

Full Stack Developer (PHP + VueJS) @Pentalog

Android Developer @ Pentalog

QA Automation Engineer @ Pentalog

Android Developer @ Pentalog

 

Cât de utilă ți-a fost această informație?
2
0
1
Oratorica online