...

Căutare avansată

Pauză de sex, de ceai, de ce?

09-09-2019 Diversitate
...

Acum ceva ani, mai exact în 2017, lumea discuta, se înfiora, se scandaliza, se entuziasma sau făcea glume în legătură cu o propunere venită în consiliul de administrare al orașului suedez Overtornea, cea de a fi acordată o oră săptămânală, plătită, pentru sex, pentru ca lucrătorii să tragă o fugă până acasă, să facă sex, să se întoarcă fericiți înapoi și să lucreze mai departe.

Propunerea a căzut, fiind respinsă de consiliu, iar soarta vieții sexuale a politicianului Per-Erik Muskos – cel care a venit cu ideea – este necunoscută.

Unele dintre argumentele din substrucția refuzului au fost incertitudinea că ora respectivă va fi folosită anume pentru sex, opoziția față de ideea ca administrația să reglementeze viața personală a oamenilor sau ideea că, printr-o astfel de lege, ar fi jigniți cei care sunt singuri și care nu au cu cine valorifica o asemenea oră.

Dacă e să spun ce cred, atunci eu cred că, la o adică, legea ar fi o insultă și pentru cei care au cu cine valorifica o asemenea oră, or ora asta ar fi fost prevăzută nu doar pentru actul în sine, ci pentru plecat, dezbrăcat, preludiu, actul propriu-zis, postludiu, duș, îmbrăcat, poate mâncat ceva imediat după, întors înapoi la lucru, ceea ce reprezintă o subestimare zdravănă a anduranței sexuale a locuitorilor adulți ai orașului Overtornea și o amenințare la adresa calității vieții lor amoroase.

...

Printre argumentele care susțineau, pe de altă parte, propunerea, era ideea că statistica demografică din zonă trebuie îmbunătățită, precum și aceea că sexul este bun pentru sănătatea și starea oamenilor.

Azi, când stresul este văzut, înțeles și tratat ca una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor, subiectul merită repus în discuție. Și poate nu numaidecât subiectul sexului în sine, ci subiectul îngrijirii mediului nostru neuronal și, în consecință, al eficienței noastre la locul de muncă. Ce ne face mai eficienți?

Tot în Suedia fusese implementat local proiectul de reducere a zilei de lucru până la șase ore, ceea ce a dat roade bunicele, sub forma entuziasmului și eficacității crescute a angajaților, însă a cărui aplicare la scară largă ar fi fost, potrivit calculelor, prea costisitoare.

Întreb repetat, deci: ce ne-ar face mai eficienți? Ce tip de pauză? Pauză de masă? Pauză de sex? Pauză de ceai, Watson? Pauză de Facebook? Pauză de înjurat personalul agasant? Pauză de fotbal?

Experința sau măcar bănuielile tale ce spun?

Vezi și:  Pauza de sex în loc de pauza de masă, în Suedia!

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online