...

Căutare avansată

Opt ore de birou VS ROWE. Care învinge?

14-05-2020 Pentru companii
...

ROWE este forma elaborată a revoltei angajatului care găsește absurd statul la lucru timp de opt ore doar de dragul statului la lucru timp de opt ore.

ROWE este acronimul englezescului Results Only Work Environment, ceea ce ar fi în română un MLCR (Mediu de Lucru Centrat pe Rezultat) sau LUCIPSE (Lucrez Unde-mi Cere Inima Promițând Solemn Eficiență) sau altele din seria asta.

Strategia ROWE permite angajatului să lucreze de oriunde și în orice regim orar atâta timp cât lucrul e făcut și obiectivele sunt îndeplinite.

În sfârșit! ar spune unii.

De mult era cazul!!! ar spune alții.

Dar… eu… cum… ăăă… fsss… ar spune al treilea grup.

Iată inclusiv din perspectiva acestor diferențe de atitudine, CareerAttraction  enumeră o serie de avantaje, dar și de dezavantaje ale strategiei ROWE.

Avantajele par evidente pentru cei care se sufocă la birou și au constant nevoie de aer sau care sunt mai eficienți dacă dorm mai mult până să se apuce de lucru.

În primul rând, îți organizezi timpul așa cum îți place și cum îți convine, nefiind fixat de orarul de muncă strict.

Angajații au tendința să fie mai fericiți datorită echilibrului dintre viață profesională și extra-profesională, mai transmite CareerAttraction.

Este o bună formă de triere a angajaților, care demască leneșii de birou și îi pune în valoare pe cei care cu adevărat muncesc.

Crește stabilitatea echipei, dat fiind că încrederea cu care sunt tratați angajații în momentul în care li se permite să lucreze de oriunde, le crește acestora din urmă loialitatea.

În plus, nu e nevoie să consumi timp pentru deplasare la muncă, asta dacă într-adevăr e o povară teribilă acest lucru pentru tine, or noi am mai discutat aici despre chestiune.

Dezavantajele strategiei ROWE apar în momentul în care oamenii nu sunt pregătiți să o îmbrățișeze.

Exact ca un sistem politic, o strategie de muncă trebuie să fie compatibilă cu oamenii asupra cărora se răsfrânge și cu năravurile și calitățile lor.

Dacă omul, deci, are nevoie de mai multă îndrumare în munca pe care o prestează sau nu este capabil să-și gestioneze libertatea, transformând-o într-o clisă hedonică și are nevoie de un cerber să-i dea peste bibilică la primele semne de distragere, atunci e mai bine pentru el – și pentru calitatea muncii – să lucreze într-un mediu controlat.

Iar tu...? Crezi că te cunoști suficient de bine încât să poți alege corect?

Cât de utilă ți-a fost această informație?
5
1
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online