...

Căutare avansată

Omul sfințește locul... și atmosfera

05-11-2019 Pentru aplicanți
...

Dacă încă n-ai atins nivelul unei benzinării de succes și simți că-ți lipsește atmosfera, dă și tu jaluzelele alea într-o parte.

...sau în două părți, în funcție de structura aparatului jaluzelic. În orice caz, pe sistemul „luminează-ți biroul pentru ca să ți se lumineze calea”, ești încurajat – dacă tot ești o mică plantă de oficiu – măcar să fotosintetizezi în voie.

Atmosferă, așadar, la locul de muncă!

Ce facem pentru ca – lăsând la o parte situațiile în care ne foim aiurea pretinzând că aranjăm chestii doar ca să nu ne apucăm de lucru – starea noastră de bine, confortul, împreună cu astea pofta și împreună cu pofta eficiența, să crească?

Businessnewsdaily într-adevăr te îndeamnă să-ți luminezi spațiul. Lumina solară furnizează chef și energie.

Eu personal știu că trebuie să am termosul pe masă, plin cu ceai (dacă se poate, mi-ar plăcea să fie mereu plin, chiar și după ce golesc câteva capace, – că așa-i termosul, bei din capac – să se înnoiască mereu, aidoma pâinii hristice), iar alături să fie ceva dulce, la fel de infinit. Asta îmi dă o senzație de securitate cumva, o doză de siguranță, o firavă mostră de veșnicie. Dacă am undeva și un colțișor pentru sport, e cu atât mai bine. Ah, și spațiul micuț și compact, da, asta e. Îmi place spațiul meu, micuț, compact și intim. Și bej, dacă nu cer prea mult.  Astea ar alcătui mediul în care eu m-aș simți confortabil și cred că aș putea să și lucrez.

Dar tu? Ce preferi? Mărgelușe pe la becuri, pereți multicolori, mobilă din lemn, pardoseală lucioasă? Sau poate nu constă toată treaba în logistică, decor și mobilier...? Poate e nevoie și de alți factori pentru o atmosferă bună la job?

Da, poate că da, iar Good.co îți enumeră cel puțin câțiva:

  • Oferă încurajări și, în general, aprecieri pozitive colegilor. Mărturisește-le cât de mult ții la ei (asta dacă se întâmplă să fie și adevărat), spune-le la ce sunt buni, pentru ce îi admiri și cât de trist te face gândul că într-o zi cu toții veți muri și vă veți descompune ireversibil (scuze, pe asta am pus-o de la mine).
  • Manifestă recunoștință.
  • Împărtășește-ți bucuriile și performanțele profesionale.
  • Mai mișcă-te din când în când, din vreme-n vreme (la modul propriu, locomotor).
  • Evită să devii automat defensiv în cazul unei critici, admițând, în schimb, partea de adevăr a alterității.
  • Comite acte sporadice de bunătate, ajutând sau cel puțin interesându-te de starea cuiva (la următorul Halloween poți să-ți pui costum de Milostiv Man și să fâlfâi întru cumsecădenie).

Hiring.monster.ca transcende limitele oficiului și propovăduiește ieșirile la film, în parcul de distracții etc (notă: cu colegii, cu echipa, nu singur sau cu iubita), astfel încât mediile să fie variate și viața, în general, mai dulce-eclectică.

Cât te mai gândești și tu, la rându-ți, cum ai face să îți îmbunătățești atmosfera, ține un mix tare fain... așa... pentru atmosferă.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Catalin Ungureanu
Autor: Catalin Ungureanu

Oratorica online