...

Căutare avansată

O fetiță de 10 ani a primit o ofertă de muncă de la Google

11-02-2019 Diversitate
...

Are zece ani şi deja a primit o ofertă de Google să lucreze pentru ei, după ce îşi va termina studiile. Micuța Samaira Mehta a atras atenţia companiilor din Sillicon Valley cu o idee genială: un board game care îi învaţă pe copii secretele programării, scrie digi24.ro

La şase anișori, tatăl ei, care lucrează ca inginer în IT, a început să îi vorbească despre programare. Doi ani mai târziu, a inventat un joc revoluţionar: se numeşte CoderBunnyz şi combină trei dintre lucrurile care îi plac cel mai mult puştoaicei din California - liniile de cod, jocurile de tip board game şi… iepuraşii.

Îi învaţă pe copii să programeze, în timp ce joacă un board game. Acesta conţine multe concepte despre secvenţe de cod, condiţionări, strategie, rezolvarea blocajelor şi soluţionarea problemelor.

Jocul a atras atenţia mai multor companii, printre care Microsoft, Intel şi Google, iar Samaira a ajuns copilul-minune din Silicon Valley. A început să fie invitată la conferinţe, în calitate de speaker, iar cei de la Google i-au propus să lucreze pentru ei, după ce îşi finalizează studiile. Fetița le-a spus că se mai gândeşte, pentru că ar vrea să rămână antreprenor.

...

Samaira ţine şi ateliere de programare pentru elevi în şcoli şi biblioteci, unde îi învaţă pe copii regulile jocului pe care l-a inventat. În septembrie 2018, 106 şcoli din Statele Unite foloseau deja CoderBunnyz ca instrument de predare la ora de informatică. De curând, Samaira a lansat un al doilea joc, orientat către programarea inteligenţei artificiale.