...

Căutare avansată

O companie franceză a fost amendată pentru supravegherea excesivă a angajaților

25-06-2019 Diversitate
...

Autoritatea pentru protecția datelor din Franța (CNIL) a amendat compania UNIONTRAD COMPANY pentru implementarea unui sistem de supraveghere video care a plasat angajații săi sub o supraveghere constantă. De asemenea, a impus companiei să adopte măsuri pentru a asigura trasabilitatea accesului la căsuța de mesagerie partajată.

 Autoritatea a amendat compania pentru că:

  • monitoriza constant video angajații și
  • exista o căsuță de e-mail la comun, care putea fi accesată de mai multe persoane, însă nu se putea ști cine o accesează.

Citesște și: Supravegherea video a angajaților la locul de muncă: află în ce condiții pot fi instalate camere încât să nu încalce intimitatea angajaților

UNIONTRAD COMPANY este o companie foarte mică (très petite entreprise – TPE) cu nouă angajați și specializată în traduceri.

Între 2013 și 2017, CNIL a primit plângeri din partea mai multor angajați ai companiei care au fost filmați la locul de muncă. În două ocazii, autoritatea a avertizat compania cu privire la regulile care trebuie respectate atunci când se instalează aparate de supraveghere video la locul de muncă, în special pentru ca angajații să nu fie filmați în mod continuu, și că aceștia din urmă trebuie informați despre existența camerelor de supraveghere.

În februarie 2018 a fost efectuat un control la sediul companiei. Autoritatea a constatat că:

  • camera de supraveghere video din biroul celor 6 traducători îi monitoriza pe aceștia continuu la locul de muncă;
  • angajații nu fuseseră informați în mod corespunzător despre monitorizare;
  • stațiile de lucru nu au fost protejate prin parolă, iar angajații au putut să acceseze o căsuță de e-mail partajată cu ajutorul unei parole unice (adică cum se face în realitate – avem o adresă de tipul office@domeniu.ro pe care o accesează tot personalul companiei pe baza unei parole).

În iulie 2018, CNIL a cerut companiei să respecte legislația privind protecția datelor (GDPR), solicitând acesteia să:

  • modifice camera video în asemenea manieă încât să nu mai filmeze angajații în mod continuu;
  • să informeze angajații despre prezența camerelor;
  • să pună în aplicare măsuri de securitate pentru accesul la stațiile de calculatoare și pentru trasabilitatea accesului la e-mailul profesional partajat.S

Implementarea unei măsuri de trasabilitate a accesului la căsuța de e-mail comună face posibilă crearea unui istoric al accesărilor și acțiunilor efectuate de persoanele care se conectează la adresa de e-mail și astfel asigură securitatea datelor cu caracter personal.

În absența unor măsuri satisfăcătoare după perioada indicată pentru a se conforma, CNIL a efectuat o a doua verificare în octombrie 2018, care a confirmat continuitatea încălcărilor în ciuda afirmațiilor contrare ale societății. Prin urmare, CNIL a decis să sancționeze compania.

CNIL a impus o amendă administrativă de 20 000 de euro, considerând că deficiențele constatate au persistat. Aceasta a luat în considerare dimensiunea și poziția financiară a companiei, care a prezentat o pierdere netă pentru anul 2017, pentru a aplica o amendă administrativă cu efect de descurajare, dar totodată proporțională.

De asemenea, CNIL a obligat compania să asigure trasabilitatea accesului la mesageria profesională partajată și să o justifice în termen de două luni de la aplicarea sancțiunii. La sfârșitul acestei perioade, dacă societatea nu se conformează, se vor aplica amenzi penalizatoare de 200 euro/pe zi de întârziere până la momentul conformării.

Sursa: avocatoo.ro

Job Premium