ru

Căutare avansată

Nu sări peste concediu, vacanța este importantă pentru reducerea stresului. Vezi și destinațiile de plajă în Europa cu un buget redus!

15-06-2017 Follow up
...

Vacanțele trebuie să aibă rolul de a întrerupe ciclul de stres. După ce ați fost în vacanță și v-ați relaxat, veți avea o nouă perspectivă asupra sarcinilor de lucru și problemelor cotidiene. Rolul unui concediu este de a vă relaxa împreuna cu familia sau prietenii și de a lua o pauză de la rutina zilnică.

Aerul proaspăt și soarele sunt benefice pentru sănătatea oricărei persoane, atât cea fizică, cât și cea psihică. Activitatea fizică în combinație cu odihna vă vor elibera de stres. Chiar dacă unii oameni nu conștientizează, o vacanță relaxantă poate avea un rol important asupra stării generale de sănătate din urmatoarele motive:

- stimularea creativitații - o vacanță reușită vă poate ajuta să vă reconectați cu dvs. înșivă, să vă auto-descoperiți și să vă reântoarceți la sentimente mai bune.

- evitarea suprasolicitării - în cazul persoanelor care muncesc în marea majoritate a timpului și care se vor relaxa în mod regulat vor exista mai puține probabilități de suprasolicitare, vor deveni mai productive și mai creative.

- menținerea stării de sănătate - reâncarcarea periodică a bateriilor, prin relaxare, va contribui la păstrarea unui nivel scăzut de stres, iar sănătatea va fi mai bună.

- consolidarea vieții de familie - timpul petrecut alături de cei dragi poate ajuta la întărirea relațiilor și depășirea momentelor dificile.

- creșterea performanței la locul de muncă - printre beneficiile câstigate în urma relaxării și implicit a vacanțelor se numără și creșterea calității vieții și a performanței la locul de muncă. O minte odihnită este o minte eficientă.

- eliberarea de stresul care persistă - vacanța cu multe zile libere poate fi urmată de experiența relaxării prelungite. S-a constatat că experiența zilelor mai puțin stresante poate persista chiar și cinci săptămîni după încheierea vacanței.

Nu ai bani de vacanțe exotice? Europa are numeroase locuri în care ai impresia că atingi paradisul cu mâna.

Iată  câteva destinații de plajă în care te simți ca în Maldive:

  • Ayia Napa este un mic paradis în Cipru, pe care mulți îl consideră o „Ibiza” locală, datorită vieții de noapte tumultoase. Nissi Beach este cel mai apreciat loc din stațiunea cipriotă, unde turiștii se bucură de o apă ireproșabil de limpede și o plajă cu nisip alb. Aiya Napa are 14 plaje certificate blue flag (nota maximă pentru siguranță și curățenie), ceea ce o face o destinație de top pentru cei care vor un sejur lipsit de griji.
  • Ibiza este cunoscută în toată lumea ca o Mecca a distracției, ca insula care nu doarme niciodată datorită cluburilor și petrecerilor de pe plajă. Este cu siguranță așa, însă în afară de cluburile și plajele din capitala insulei, Ibiza Town, vei descoperi o destinație verde cu locuri și plaje izolate și liniștite, ceea ce poate părea un șoc. Cala Salada, Santa Eulalila, Sa Caleta, Cala d’Hort, Cala Conta, Cala Bassa sunt câteva dintre locurile liniștite, izolate și cu vegetație sălbatică.
  • Ischia este o insulă vulcanică și una dintre puținele destinații de plajă din Italia puțin descoperite de către turiști. Totuși, Ischia este recomandată pentru plajele sale, care se întind între apa turcoaz și munții înverziți, ceea ce creează atmosfera unui paradis. În general, Ischia este o destinație preferată de îndrăgostiți sau grupuri mici de prieteni tocmai datorită plajelor liniștite care oferă intimitate.
  • Muntenegru este o adevărată bijuterie în Marea Adriatică. Aici poți descoperi stațiunea Budva, unde te bucuri de apa turcoaz, clădiri medievale și răcoarea stâncilor montane. Cu atâtea calități la un loc, Muntenegru poate fi mereu o idee bună, în loc de Grecia sau Turcia.
  • Insula spaniolă Fuerteventura este varianta low-cost pentru Maldive, adică și aici găsești o apă extrem de limpede, de un albastru ireal și nisip alb, doar că este mai aproape și un sejur costă mai puțin. Aflată în Oceanul Atlantic, la 97 km de Maroc, Fuerteventura nu este doar o destinație pentru plajă și înot, ci poți face diverse drumeții și chiar safari în deșert.
  • Mai puțin turistică decât alte destinații din zonă, Corsica este o insulă mai mult sălbatică, cu plaje izolate și stânci abrupte. Pe scurt, un spectacol al naturii care rulează non-stop în ochii tăi. Locuri recomandate: Palombaggia (imagine), care are un nisip alb ca în Maldive, Bonifacio, Porto-Vecchio, Calvi, Bastia, Saint-Florent, Cap Corse.Vis,
  • Croația aflată în apropiere de Split, nu este doar o insulă din Marea Adriatică, este cu adevarat o destinație de vis. Dintre toate insulele croate, Vis este cea mai misterioasă, inclusiv pentru localnici, mai ales că între 1950 și 1989 a fost bază militară pentru Armata națională iugoslavă și nu a primit turiști. Acum însă este prin excelență o destinație de vacanță, dacă îți dorești un loc ca în paradis, cu apă turcoaz și plaje cu nisip alb. Pe scurt, o alternativă puțin costisitoare la destinațiile exotice din Caraibe.

 

 

Oratorica early boking
x