...

Căutare avansată

Noi reguli pentru companiile cu peste 5 salariați

30-01-2017 Pentru companii
...
Reguli noi pentru angajatorii care au în subordine mai mult de 5 salariați! Aceștia vor prezenta dările de seamă fiscale obligatoriu în formă electronică. Astfel, potrivit modificărilor la art. 187 din Codul Fiscal al RM, dările de seamă pe hârtie nu vor mai fi acceptate, iar neprezentarea în termen a acestora va fi urmată de amendă. În acest context, angajatorii sunt îndemnați să se conecteze la servicii fiscale electronice pentru a beneficia de ele pe perioada fiscală a anului 2017. Procesul de conectare a acestei categorii de contribuabili a demarat încă din data de 1 ianuarie 2017, iar această obligație se referă și la cei care desfășoară activitate profesională în domeniul justiției. Prin această acțiune, contribuabilii vizați vor beneficia de o colaborare mai rapidă și eficientă cu organul fiscal. Aceștia nu vor mai avea necesitatea să se deplaseze la oficiile teritoriale ale SFS, economisind din timpul lor. Totodată, contribuabilii conectați la serviciile electronice fiscale vor fi informați rapid și cu regularitate despre ultimele evenimente și informații ce țin de administrarea fiscal De menționat este că, în trei săptămâni ale anului curent, dintre cei 3862 de agenți economici s-au conectat la servicii electronice fiscale doar 700 de persoane juridice. Responsabilă de conectare este Î.S. ”Fiscservinform”, iar pentru a beneficia de servicii fiscale electronice trebuie:
  • să dețineți o semnătură electronică (emisă de către orice operator acreditat în domeniul eliberării semnăturilor electronice din Republica Moldova: Î.S. „Fiscservinform”, Î.S. „Centrul de telecomunicații speciale”, Orange S.A. sau Moldcell S.A.);
  • să obțineți  accesul la modalitatea de raportare electronică prin încheierea unui Acord de conectare la serviciile fiscale electronice cu Î.S. „Fiscservinform”.
Detalii despre întreg procesul de conectare găsiți aici.
Cât de utilă ți-a fost această informație?
0
0
0

Admin
Autor: Bujnița Denis

Oratorica online