...

Căutare avansată

Mituri despre succes. Cu care ești cel mai puțin de acord?

27-07-2020 Diversitate
...

Așa cum a fost demontat Zidul Berlinului la final de secol...
Așa cum au fost demontate planurile tale de vacanță la anunțarea pandemiei...
Așa cum a fost demontat Guvernul mai dăunăzi... a nu, stai, moțiunea n-a trecut...
În fine, așa cum se demontează chestii ca la carte, exact așa demontăm noi azi mituri despre succes.

Tu ce mituri despre succes știi, care sunt, de fapt, neadevărate?

Un mit despre succes ar fi că „succes” se scrie cu un singur „c”. Oricând, oriunde și în orice limbă română, „succes” se scrie doar cu doi de „c” și punctum.

Un alt mit despre succes ar fi că el vine la pachet cu fericirea, iar autorul Andrei Pleșu sugerează că nu ar fi numaidecât așa, iar Grasu XXL preia câte ceva din discursul lui Pleșu în piesa „Drumul spre succes”.

Succesul înseamnă același lucru pentru toată lumea? Nu, spune TheLadders, trecând și această idee în rândul miturilor care, în numele adevărului, trebuie desființate.

Apoi – mai comunică TheLadders – nu poți obține succesul de unul singur, chiar dacă s-ar putea să auzi asta pe undeva. La un moment dat al parcursului tău, oricum vei avea nevoie de alți oameni, fie în calitate de parteneri, fie în calitate de clienți, fie în calitate de fani, fie în calitate de orice altceva care ți-ar compune ție succesul.

Succesul nu este o destinație finală, succesul este un proces!

Succesul nu înseamnă noroc și nu vine peste noapte, succesul poate avea componenta norocului, dar e nevoie de muncă!
Chiar, hai să ne gândim puțin aici... ce ar veni peste noapte? Un câștig la loto ar veni peste noapte. Să presupunem că ai câștigat o sumă imensă de bani la loto. Ești bogat. Dar oare te poți considera de succes? De hazard mai mult decât de succes, nu?

Un alt mit ar fi că, pentru a avea succes, este nevoie să treci peste capete.
Categoric nu, poți fi și un om de succes decent, însă e vital să înțelegem, în ziua de azi, când calitatea de a fi drăguț este înțeleasă adesea ca fiind anti-calitatea de a fi o cârpă fără fermitate, că decența este compatibilă cu verticalitatea, cu intransigența, cu duritatea atunci când este cazul și cu lupta atunci când este mai mult decât cazul, or, citez , „un om bun este un foarte periculos, dar care își ține periculozitatea sub control voluntar”. Să trăiți, Dr. Peterson.

Încă un mit – ești un om de succes dacă lucrezi la jobs.diez.
Ei bine, ăsta-i adevărat.

Cât de utilă ți-a fost această informație?
1
0
1
Oratorica online