...

Căutare avansată

Microsoft lansează „Prima casă”, oferind credite pentru locuințe în Seattle cu dobânzi foarte mici

04-02-2019 Diversitate
...

Preşedintele boardului Microsoft, Brad Smith, a declarat săptămâna trecută unui ziar din Seattle, care a fost citat ulterior de Financial Times, că gigantul va investi 500 de milioane de dolari într-un program prin care vrea să acorde credite cu dobânzi sub nivelul din piaţă celor cu venituri mici şi medii, scrie zf.ro.

Creditele nu sunt acordate angajaţilor Microsoft, ţinta fiind profesorii care îi învaţă carte pe angajaţii companiei sau cei care lucrează în spitale şi au grijă de angajaţii Microsoft.

Ideea a pronit de la faptul că preţurile apartamentelor în Seattle, unde este sediul Microsoft şi Amazon, au explodat, ceea ce a făcut ca anumite categorii profesionale să nu mai aibă acces la locuinţe aflate în centrul oraşului.

Brad Smith spunea că prin acest proiect categoriile profesionale vizate de Microsoft nu vor pierde zilnic patru ore pentru a veni la muncă şi a se întoarce acasă. La salariile lor, aceste categorii profesionale nu-şi pot permite să stea în centru.

Microsoft a realizat că una dintre problemele cu care se confruntă ţine de faptul că profesorii care îi învaţă pe angajaţii lor în şcolile primare şi preuniversitare nu au nicio şansă pe piaţa imobiliară, ceea ce îi va determina să nu-şi mai dea silinţa cu elevii. 

Specialiștii în domeniul imobiliar, dar și al resurselor umane, presupun că Microsoft doar a deschis piaţa și vom vedea din ce în ce mai multe companii mari care îşi vor crea propriul program Prima casă, în încercarea de a avea angajaţi bine pregătiţi, bine hrăniţi şi sănătoşi.